'Defensie sluit ook vliegbasis Eindhoven'

Defensie gaat na Soesterberg en Twente ook de vliegbasis bij Eindhoven sluiten. Deze zomer zal minister Hillen van Defensie de sluiting officieel bekend maken.

Een C-17 transportvliegtuig brengt begin mei het laatste gevechtsvoertuig van de Task Force Uruzgan uit Afghanistan terug naar Nederland. Het toestel, met aan boord een Pantserhouwitser, landde op vliegbasis Eindhoven. © anp Beeld
Een C-17 transportvliegtuig brengt begin mei het laatste gevechtsvoertuig van de Task Force Uruzgan uit Afghanistan terug naar Nederland. Het toestel, met aan boord een Pantserhouwitser, landde op vliegbasis Eindhoven. © anp

Volgens Binnenlands Bestuur verhuist een deel van de gestationeerde vliegtuigen naar België, één vliegtuig wordt verkocht, volgens het blad. Op de basis werken nu 1000 mensen.

Op de vliegbasis is ook Eindhoven Airport gevestigd, dat in handen is van de Schiphol Group, de gemeente Eindhoven en de provincie Noord-Brabant, de grond is van Defensie. Volgens Binnenlands Bestuur wil Defensie die grond proberen te verkopen aan de aandeelhouders van Eindhoven Airport.

Bezuinigingen

Defensie staat aan de vooravond van een miljoenenbezuiniging. Minister Hillen kondigde in april aan dat er flink gesneden moet worden in de krijgsmacht. Daarbij verdwijnen ongeveer 12.000 functies.

Meer over