Debutant Sliedrecht brengt Ommen eerste verlies toe

De volleybalsters van de onbevangen debutant Sliedrecht brachten het ambitieuze Volco Ommen zaterdagavond met 3-2 de eerste nederlaag toe. Zondagavond herstelden de Sallandse vrouwen zich door Pollux met 3-1 te verslaan....

Van onze volleybalmedewerker

AMSTERDAM

Na enkele jaren van financiële problemen kan Ommen dit seizoen weer omhoog kijken. De club trok de Witrussische Novikova en de internationals Leferink en Hament aan. Met die versterkingen geldt het Ommense team als de voornaamste concurrent van AMVJ.

Tegen Sliedrecht konden de speelsters die rol echter nog niet waarmaken. Het ene misverstand volgde het andere op. Soms leken de speelsters wel apathisch. Sliedrecht profiteerde bekwaam en zorgde voor de eerste stunt in de vrouwencompetitie.

De uit Shanghai overgekomen international Xu-Xin (27) moest bij Ommen nog toekijken. Ze is vanaf vandaag pas speelgerechtigd.

Bij de mannen heeft de strijd om de degradatie een plotselinge wending gekregen. Radius heeft twee punten in mindering gekregen en moet de op 3 november 1995 gewonnen wedstrijd tegen staartploeg Sudosa (3-2) overspelen. De Gouwenaren moeten het extra duel beginnen met een achterstand van 0-2 en draaien ook op voor de duizend gulden kosten daarvan.

Radius heeft op 3 november de van ZVH overgenomen aanvaller Verdonck een gedeelte van een set laten meespelen, toen hij nog niet speelgerechtigd was. Verdonck heeft tijdens de eerste helft van de competitie nog meer wedstrijden onreglementair meegespeeld, maar die zijn niet bestraft omdat ze allemaal verloren gingen. Het Radius-bestuur legt zich niet neer bij de beslissing van de strafcommissie.

Manager Deinum: 'Wij hadden groen licht van het districtsbureau. De competitieleider beweert op de hoogte te zijn geweest, maar heeft ons nooit op de overtreding gewezen. Dat noemen wij onbehoorlijk bestuur.'

Stand eredivisie mannen: Dynamo 8-14, Zwolle 9-14, Capelle 8-12, Brevok 8-12, ZVH 9-12, AMVJ 9-10, VVC 10-4, Ekspalvo 10-4, Radius 8-2, Sudosa 10-2.

Eredivisie vrouwen: Martinus 8-14, AMVJ 6-12, Volco Ommen 7-12, Pollux 9-12, VVC 6-8, Olympus 8-8, Sliedrecht Sport 10-8, Sudosa 9-4, Brevok 10-4, Animo 9-0.

Meer over