De zachte kant van Badr Hari en matchfixers kopen Europese voetbalclubs

Goedemorgen. Voetbalclubs in Europa worden steeds vaker overgenomen door matchfixers en volgens wiskundeleraren komt staatssecretaris Sander Dekker zijn afspraken niet na. Verder in de Volkskrant Ochtend: de zachte kant van Badr Hari.

Badr Hari (r) tegen Zabit Samedov bij de K1 wedstrijd tijdens de World Grand Prix in Zagreb. 2013. Hij won destijds op punten. Beeld anp
Badr Hari (r) tegen Zabit Samedov bij de K1 wedstrijd tijdens de World Grand Prix in Zagreb. 2013. Hij won destijds op punten.Beeld anp

Terwijl u sliep

Matchfixers kopen Europese voetbalclubs
Voetbalclubs in Europa worden steeds vaker overgenomen door matchfixers. Ze gebruiken de clubs, die meestal spelen op het tweede of derde niveau, voor het witwassen van geld en het met voorkennis gokken op gefixte duels. Dat zeggen opsporingsinstanties in reactie op een onderzoek van de Volkskrant.

Adviesraad dringt aan op 'ja' voor Oekraïneverdrag
De strijd op het Binnenhof over de Nederlandse handtekening onder het Oekraïneverdrag nadert zijn hoogtepunt. Vandaag dringt de invloedrijke Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) er bij premier Mark Rutte en de Tweede Kamer op aan de 'nee-stem' van het GeenPeil-referendum terzijde te schuiven en het Oekraïneverdrag onder voorwaarden alsnog te ratificeren. Het ligt in de lijn der verwachting dat Rutte dat AIV-advies wil overnemen.

Voetbalclubs in Europa worden steeds vaker overgenomen door matchfixers. Beeld Matti Murto
Voetbalclubs in Europa worden steeds vaker overgenomen door matchfixers.Beeld Matti Murto

Wiskundeleraren: Dekker komt afspraken rekentoets niet na
Opnieuw rumoer rond de rekentoets. Want heeft staatssecretaris Sander Dekker (onderwijs) de wiskundeleraren nou wel of niet beloofd om een alternatief te laten onderzoeken?

Vandaag in het nieuws

De rechter doet vandaag uitspraak in de zaak tegen de voorman van Pegida in Nederland, wegens een omstreden spandoek. Vanmiddag laat president Draghi weten of het opkoopprogramma van de ECB doorgaat en vanavond wordt er gevoetbald: Feyenoord neemt het op tegen Fenerbahçe en AZ speelt tegen Zenit Sint-Petersburg.

Aanraders van de redactie

'Onze carrières zijn verwoest door matchfixers'
Vier Nederlandse voetbaltalenten raken, zonder dat ze het weten, in Finland verzeild in een oorlog tussen twee groepen matchfixers (+). Die kopen clubs om er via de gokmarkt miljoenen aan te verdienen.

'Het voelt niet goed dat je volledig werkt zonder loon'
Pakketjes sorteren om je uitkering te behouden is goed voor je arbeidskansen vindt de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Maar volgens de bijstandsgerechtigden is het vernederend en gaat het ten koste van echte banen (+).

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Godsdienstvrijheid is ook anti-godsdienstvrijheid
In de Volkskrant van woensdag interviewde Janny Groen twee ex-islamieten. De een was een jonge vrouw van 23 die het niet aandurfde met naam en toenaam in de krant te komen. De andere, een uit Syrië gevluchte man van 39, beleed zijn ongeloof openlijk - hij was in zijn thuisland al een moedige vrijdenker. Lees de column van Bert Wagendorp (+)

'Ratificeer het Oekraïneverdrag alsnog'
Ruim 2,5 miljoen kiezers zeiden nee tegen het associatie akkoord met Oekraïne. Toch vindt de Adviesraad Internationale Vraagstukken dat Nederland het verdrag moet tekenen. Waarom? De Volkskrant vroeg het voorzitter Jaap de Hoop Scheffer (+)

Heus, 'Badrtje' heeft ook zijn zachte kant
Zaterdag staat Badr Hari weer eens in de ring. Zijn jeugdtrainer haalt herinneringen op aan de kickbokser, die de laatste tijd vooral berucht werd vanwege zijn losse handjes in het uitgaansleven.'Hij was een echte straatjongen.' (+)

Meneer Baudet, zijn er eigenlijk ook dingen waar u wél voor bent?
Twee sociologen in spe twijfelen tussen PVV en Forum voor Democratie. Lees de verslaggeverscolumn van Ariejan Korteweg in Rotterdam (+).

Sociologiestudenten Thijmen en Daan gingen naar café de Witte Aap om te kijken of Thierry Baudet wat voor hen is. Beeld
Sociologiestudenten Thijmen en Daan gingen naar café de Witte Aap om te kijken of Thierry Baudet wat voor hen is.Beeld
Meer over