FotoserieWereld in beeld

De wereld in beeld

De opmerkelijkste foto's van de afgelopen week

null Beeld Jorge Guerrero / AFP
Beeld Jorge Guerrero / AFP

SPANJE

Met zwart vet besmeurde deelnemers aan het traditionele feest van Cascamorras, in het Zuid-Spaanse dorp Baza. Ieder jaar trekt een dorpeling uit Guadix verkleed als de rare snuiter ‘Cascamorras’ met een team dorpsgenoten naar het buurdorp Baza, drie kilometer verderop. Daar proberen ze een beeld van de heilige maagd Maria te stelen wat elk jaar weer mislukt.

null Beeld Brendan McDermid / Reuters
Beeld Brendan McDermid / Reuters

VERENIGDE STATEN

In New York wordt dinsdag in het stadsdeel Manhattan de zogeheten Tribute in Light-installatie ontstoken. Deze kunstinstallatie, bestaande uit 88 zoeklichten die tot ver in de omtrek zichtbaar zijn, markeert de 17de herdenking van de aanslagen op de Twin Towers op 11 september 2001. Hier op de foto worden de lichtstralen gezien vanuit Brooklyn, het stadsdeel dat gelegen is aan de overzijde van de Hudson.

null Beeld Roser Vilallonga / AP
Beeld Roser Vilallonga / AP

SPANJE

Honderdduizenden Catalanen bevolken dinsdag La Diagonal, een van de hoofdwegen van Barcelona, tijdens de viering van Diada. Op deze nationale dag van Catalonië wordt herdacht dat op 11 september 1714 de Catalaanse hoofdstad Barcelona zich moest overgeven aan de Spaanse troepen. Als uit één keel klonk dinsdag weer de roep om onafhankelijkheid van Spanje.

null Beeld Marcus Moreno / AFP
Beeld Marcus Moreno / AFP

MIDDELLANDSE ZEE

Een boot met Afrikaanse migranten gezien vanuit de lucht, afgelopen zaterdag. Deze boot was gestrand bij de Straat van Gibraltar, maar werd gered door de Spaanse autoriteiten. Hoewel er minder migranten Europa proberen te bereiken, heeft Spanje dit jaar te maken met een toename: al 33.000 migranten kwamen daar aan, via land dan wel zee. In totaal kwamen 329 mensen om bij hun poging.

null Beeld Valentin Egorshin / AP
Beeld Valentin Egorshin / AP

RUSLAND

Agenten duwen zondag in Sint-Petersburg een tiener tegen een auto, tijdens een betoging tegen de verhoging van de pensioenleeftijd. Het besluit van president Vladimir Poetin om die leeftijd op te trekken naar 60 jaar (vrouwen) en 65 jaar (mannen), ontlokte protesten in heel het land, na een oproep van oppositieleider Aleksej Navalny. Zo’n driehonderd mensen zouden gearresteerd zijn.

Meer over