De Wereld Draait Door, Vandaag kopen we een vliegtuig, De fractie

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

null Beeld anp
Beeld anp

De Wereld Draait Door

NPO 3, 19.30 UUR

Start van een nieuw seizoen politiek, sport, cultuur en het gesprek van de dag met Matthijs van Nieuwkerk. Ook late avondprogramma's Pauw (NPO 1, 23.00 uur) en RTL Late night (RTL 4, 22.30 uur) zijn vanaf vanavond terug van hun zomervakantie.

Vandaag kopen we een vliegtuig

NPO 2, 20.25 UUR

Filmmaker Robert Oey blikt terug op 20 jaar Nederlands gemodder met de Joint Strike Fighter. Waarom doen we ook alweer mee eigenlijk? Onder anderen de Amerikaanse generaal Christopher Bogdan, oud-politicus Mat Herben en spindokter Jack de Vries komen aan het woord.

De fractie

NPO 2, 21.25 UUR

Een nieuw seizoen politiek drama rondom het Binnenhof en de Vrijzinnige Partij Nederland. De partij zit zonder leider, waarop talent Tim Snel (Joris Smit) de macht naar zich toe probeert te trekken. Daphne Bunskoek doet haar intrede als brutale presentatrice van een politieke talkshow.

Secret State

NPO 2, 23.00 UUR

Start van een vierdelige thrillerserie over de nasleep van een chemische ramp in Teesside, Noord-Engeland. De Britse premier sluit een compensatiedeal met het verantwoordelijke bedrijf, maar komt niet lang daarna onder mysterieuze omstandigheden om het leven.

The Freestyle Games

NPO 3, 20.30 UUR

Geraldine Kemper en Jan Versteegh gaan op zoek naar de beste freestylesporter van Nederland. De op straat gescoute skateboarders, free runners, breakdancers, BMX'ers, basketballers en voetballers krijgen 9 afleveringen de tijd hun talenten te etaleren en perfectioneren.

Slijk

CANVAS, 21.15 UUR

Aflevering twee uit een reeks van vijf portretten over atleten die graag 'tot aan hun enkels in de modder staan'. De camera is dit keer gericht op de Japanse veldrijder Yu Takenouchi. Na de dood van zijn vader verhuisde Yu van Tokio naar Zwevegem en maakte hij kennis met het Belgische slijk.

Meer over