TV-TIPS

De Wereld Draait Door, Kassa Groen, 2Doc: Verboden Vlucht

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

null Beeld 2DOC
Beeld 2DOC

De Wereld Draait Door NPO 1, 19.00 uur

Schaatser Sven Kramer is te gast bij Matthijs van Nieuwkerk. Hij blikt terug op het NK Afstanden in Heerenveen, waarmee afgelopen weekend het schaatsseizoen is losgebarsten. Hoe is het met Kramer sinds zijn breuk met coach Gerard Kemkers? Wat verwacht hij verder van dit seizoen? Jan Mulder is tafelheer.

Kassa Groen NPO 2, 19.20 uur

Brecht van Hulten leidt een discussie over het populaire kokosvet (gestolde kokosolie), dat in steeds meer kookboeken (zoals die van Amber Albarda) wordt aanbevolen als een heel gezond soort vet, waarvan je niet dik wordt. Hoogleraar Moleculaire Voeding Sander Kersten is het hiermee volstrekt oneens.

2Doc: Verboden Vlucht NPO 2, 20.25 uur

Documentairemaakster Hester Overmars reconstrueert de mislukte vluchtpoging van de Duitse familie Anhalt, die in 1983 met een zelfgebouwd vliegtuigje probeerde vanuit Oost-Duitsland over de Muur te vliegen. Dertig jaar na dato blikken de vier gezinsleden terug op deze opmerkelijke onderneming.

Celblok H SBS 6, 20.35 uur

Start van het tweede seizoen van de vrouwengevangenisserie met onder anderen Eva van de Wijdeven en Imanuelle Grives. In aflevering één komt Suus (Isa Hoes) na de moord op gevangenisdirectrice Lex Holt vrij uit haar isoleercel. De nieuwe directrice Agnes Brinkhorst (Barbara Pouwels) blijkt nog strenger te zijn dan Holt.

Sex Academy RTL 5, 21.30 uur

In deze nieuwe realityserie gaat de Vlaamse seksuologe Goedele Liekens letterlijk voor de klas staan. Aan een heuse 'Sex Academy' geeft zij colleges in de liefde aan zes Nederlandse stellen die ontevreden zijn over hun seksleven. Uiteraard krijgen de stellen wekelijks ook een flinke berg huiswerk mee.

Nooit Meer Slapen NPO Radio 1, 00.00 uur

Pieter van der Wielen spreekt Gijs Naber, hoofdrolspeler in de tragikomedie Aanmodderfakker van Michiel Ten Horn, die begin oktober de grote winnaar werd bij het Gouden Kalverengala op het Nederlands Filmfestival. In de film speelt Naber Thijs, een 32-jarige student die niets met zijn leven doet.

Meer over