De Wereld Draait Door, Dingen Die Voorbij Gaan, Dangerous Roads

 Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Mathijs van Nieuwkerk Beeld anp
Mathijs van NieuwkerkBeeld anp

De Wereld Draait Door
NPO 1, 19.00 uur

Op de dag na de slotaflevering zijn alle boeren uit het achtste seizoen van Boer zoekt vrouw te gast bij Matthijs van Nieuwkerk en tafelheer Marc-Marie Huijbregts. Ook presentatrice Yvon Jaspers is erbij. Wie zijn er gelukkig in de liefde geworden? En hoe was het voor de boeren om plotseling in de spotlights te staan?

Yvonne Jaspers Beeld anp
Yvonne JaspersBeeld anp

Dingen die voorbij gaan
NPO 2, 20.25 uur

Aan de hand van drie verhuisdozen met de toneelherinneringen van acteur Carol van Herwijnen, maakte Michiel van Erp een documentaire over de nalatenschap van acteurs. Wat blijft er over van een lange, succesvolle carrière? Aan het woord komen onder anderen Jules Croiset, Kitty Courbois en Ingeborg Elzevier.

Dangerous roads
Canvas, 20.40 uur

Reportageserie waarin de Britse comedians Ed Byrne en Andy Parsons temperaturen tot -50 graden trotseren om de Bottenweg in Siberië te doorkruisen. Tijdens hun tocht worden ze geconfronteerd met ijzige wegen en verlaten goelags, en leren ze dat ze hun motor nooit mogen uitzetten.

Dossier EenVandaag
NPO 2, 21.30 uur

De onderzoeksredactie van EenVandaag kwam een multinational op het spoor die willens en wetens miljoenen injectienaalden verkoopt waaruit lijm zou lekken. In de uitzending komen betrokkenen aan het woord die opperen dat 'bij gerede twijfel, al die naalden moeten worden teruggeroepen'.

Nog meer voor mannen
RTL 7, 22.00 uur

Maxim Hartman is terug met nieuwe afleveringen van zijn komische programma waarin hij opkomt voor mannenrechten. Want de benarde positie van de man mag niet langer onderschat en onderbelicht blijven. De rubriek 'Meldpunt Vrouwen' keert terug, en ook gaat Hartman verhaal halen in de Tweede Kamer.

Maxim Hartman Beeld Kippa
Maxim HartmanBeeld Kippa

Nooit meer slapen
NPO Radio 1, 00.00 uur

Pieter van der Wielen gaat een uur lang in gesprek met fotograaf en regisseur Anton Corbijn. Ter gelegenheid van zijn 60ste verjaardag zijn er in Den Haag twee grote tentoonstellingen gewijd aan diens werk, dat een aanzienlijke invloed heeft gehad op de internationale muziek- en portretfotografie.

Meer over