vacature

De Volkskrant zoekt een coördinator voor app en site

Ter versterking van de internetactiviteiten is de Volkskrant op zoek naar een coördinator voor de nieuwsapp en de website. Dagelijks bezoeken honderdduizenden mensen de Volkskrant online, onder wie een snelgroeiend aantal digitale abonnees. Naast het laatste nieuws en analyses brengen zo’n 200 Volkskrant-journalisten tal van bijzondere verhalen die met elkaar concurreren om de aandacht van de lezer.

De redactie van de Volkskrant. Beeld Najib Nafid
De redactie van de Volkskrant.Beeld Najib Nafid

Om dit in goede banen te leiden maakt de sitemanager, samen met de nieuwschef, deel uit van het leidinggevende dagelijkse duo van de Volkskrant online. Als sitemanager heb je grote invloed op de uitstraling van de app en site. Zo bepaal je onder meer de hiërarchie: waar openen we mee, welke verhalen zijn op dit moment relevant? Naast de inhoudelijke journalistieke weging van artikelen en hun positie bewaakt de sitemanager ook de aankleding, en checkt of de koppen scherp en het beeld optimaal zijn. Tegelijkertijd stuurt de coördinator de redacteuren aan die posts van de Volkskrant op sociale media verzorgen.

Het takenpakket in een notendop:

- Overlegt voortdurend met de nieuwschef: welke stukken willen we nu hebben?

- Is verantwoordelijk voor uitstraling van app en site, kiest openingen.

- Zorgt voor een goede mix van artikelen.

- Eindverantwoordelijk voor sociale media.

- Verantwoordelijk voor alle pushberichten.

- Stelt de nieuwsbrieven samen.

- Maakt de planning van minder tijdgebonden verhalen.

De ideale kandidaat heeft minimaal enkele jaren ervaring in de online journalistiek en een neus voor nieuws, trends en bijzondere ontwikkelingen in binnen- en buitenland. Je hebt een goed humeur, multitasken is jouw ding. Het gebruik van data speelt een belangrijke rol bij je werk. De sitemanager is een journalistiek zwaargewicht en in staat om doortastend, energiek en diplomatiek te opereren richting leidinggevenden van deelredacties en auteurs.

Aanstelling is in eerste instantie voor een jaar.

Sollicitaties kunnen tot en met zondag 20 juni naar Annieke Kranenberg (a.kranenberg@volkskrant.nl). Voor meer informatie is Gert-Jan van Teeffelen (gert-jan.van.teeffelen@volkskrant.nl) beschikbaar.