De Volkskrant tv-selectie voor zondag 29 oktober

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma's en films op televisie. Dit moet u vandaag zien.

What We Do in the Shadows. Beeld
What We Do in the Shadows.Beeld

Robo sapiens

NPO 2, 20.15 uur

Gaan robots al ons werk overnemen? Zijn ze straks niet meer van mensen te onderscheiden en gaan we zelfs liefdesrelaties met ze aan? Jelle Brandt Corstius reist de wereld over, op zoek naar antwoorden op deze en meer vragen over de toekomst van mens en robot. Hij begint zijn avontuur in Ethiopië en Engeland en laat een gloednieuwe robot programmeren die hem zal vergezellen op reis.

Tekst gaat verder onder de video.

Maestro

NPO 1, 20.20 uur Begin van een nieuw seizoen Dirigeren met BN'ers. Onder anderen acteur Waldemar Torenstra, kickbokser Remy Bonjasky, tv-persoonlijkheid Patricia Paay en actrice en zangeres Hadewych Minis pakken het stokje op.

Lees ook

Bassist Dominic Seldis is jurylid met de Britse humor in tv-talentenjacht Maestro. Hij vindt de Nederlandse versie beter (+).

Wanderlust

Canvas, 20.15 uur

De Pools-Vlaamse filosofe Alicja Gescinska vliegt naar Japan voor een wandeling met dirigent, klavecinist en organist Masaaki Suzuki. Hij noemt zichzelf bi-cultureel, een zoon van zowel het Oosten als het Westen. Het vak leerde hij in Amsterdam van Ton Koopman en al sinds de jaren negentig maakt hij de tongen los met zijn uitvoeringen van Bach met Japanse instrumenten.

Tekst gaat verder onder de video.

Blue Planet II

BBC 1, 21.00 uur

Nieuw natuurspektakel van de makers van Planet Earth, gefilmd op, in en rondom onze oceanen. In aflevering 1 (van de zes) onder andere beelden van een babydolfijn en transgender kobudai-vissen uit Japan. In de Zee van Cortés zorgen duizenden roggen voor een spectaculaire lichtshow.

Tekst gaat verder onder de video.

Mona Lisa Smile

RTL 4, 07.00 uur

(Mike Newell, 2003) Julia Roberts gooit haar kont tegen de krib als vrijgevochten lerares kunstgeschiedenis op een naoorlogse elitemeisjesschool in het conservatieve New England. Als haar grootste rivale ontpopt zich rijkeluisdochter Betty, een pittig, tuttig en feeksig type waarmee Kirsten Dunst zich kan uitleven in een voor haar ongebruikelijke rol. Zij en twee andere leerlingen, gespeeld door Julia Stiles en Maggie Gyllenhaal, tillen de film net boven de middelmaat uit.

Tekst gaat verder onder de video.

What We Do in the Shadows

BBC 2, 00.15 uur

(Taika Waititi, 2014) Over Halloween gesproken: deze komedie over een vampierwoongroep is zeker niet de griezeligste, maar wel de bezienswaardigste en origineelste film om vast in de stemming te komen. Het leuke van de nepdocumentaire What We Do in the Shadows is dat dit maffe concept zo droog wordt gepresenteerd: drie al eeuwen bevriende bloedzuigers, die het in hun huis in Nieuw-Zeeland best goed hebben samen. Althans, zo lang de avonden waarop menselijke prooien worden uitgenodigd niet uit de hand lopen, én zo lang de afwas maar wordt gedaan. Eigenlijk is de film een lange variatie op dezelfde grap. Na een tijdje is de lucht er uit, maar door het enthousiasme van de makers blijft het vermakelijke onzin.

Meer over