De Volkskrant tv-selectie voor zondag 23 april

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma's en films op televisie. Dit moet u vandaag zien.

De aflevring van Tegenlicht - Boer zoekt voedselflat begint om 21.10 uur op NPO 2. Beeld
De aflevring van Tegenlicht - Boer zoekt voedselflat begint om 21.10 uur op NPO 2.Beeld

Luik-Bastenaken-Luik
NPO 1, 14.00 uur

Vorig jaar won Wout Poels La Doyenne, maar nu doen de Belgen het bijzonder goed in de voorjaarsklassiekers en ligt de glorie op de Ardense hellingen weer voor een nieuwe renner voor het grijpen. Dit jaar is er ook een vrouweneditie.

Max zoekt rust
NPO 2, 16.30 uur

Als de stress hem te veel wordt, staat hij soms op zijn hoofd. Oud-VS-correspondent Max Westerman wil weleens weten of yoga meer is dan 'wat rekken en strekken'. In aflevering 1 zingt hij mantra's op de Veluwe, maakt pompoensoep voor 50 man en leert dienstbaar te zijn aan anderen.

Boer zoekt vrouw internationaal
NPO 1, 20.20 uur

David had liever een trio'tje gewild (optie voor 2018?), Sandra weigerde, eenmaal gekozen, bij haar Texaanse reus in bed te kruipen, Riks maakte er met de botte bijl een eind aan, 'ik lig niet wakker van Marit' en Marc noemde Annekim een 'goede koop'. Er was weer genoeg om met je hoofd op tafel over te slaan dit BZV-seizoen. Zondag is de hoe-is-het-nu-met-aflevering, ter afkick.

Tegenlicht - Boer zoekt voedselflat
NPO 2, 21.10 uur

Hoe moet dat straks, 9 miljard mensen op aarde voeden? Tegenlicht reist voor een antwoord naar 's werelds grootste verticale indoorboederij in Amerika. Wel 15 lagen de hoogte in worden hier sla en andere groenten geteeld voor 25.000 mensen in de buurt. Iets voor het Westland?

Genius
National Geographic, 21.30 uur

Op Walter Isaacsons Einstein-biografie is het 10-delige drama met Geoffrey Rush en Johnny Flynn gebaseerd. Genius gaat over Einsteins theorieën, maar ook over zijn matige schoolresultaten en zijn niet zo liefdevolle omgang met vrouw(en) en kinderen.

Joanna Lumley's Transsiberian Adventure
Eén, 22.10 uur

Joanna Lumley houdt van alles wat verbaast en verbijstert op reis. Haar eerste stop met de Transsiberië-expres van China naar Rusland is in Peking, waar ze kennis maakt met de Rolls-Roycerijders van het nieuwe Chinese communistisch-kapitalisme en met onvervalste Mao-verering.

Joanna Lumley maakt in haar reisprogramma kennis met de Rolls Roycerijders van Chinese communistisch-kapitalisme en Mao-verering. Beeld epa
Joanna Lumley maakt in haar reisprogramma kennis met de Rolls Roycerijders van Chinese communistisch-kapitalisme en Mao-verering.Beeld epa

The Island (Michael Bay, 2005)
Net 5, 21.25 uur

Ewan McGregor en Scarlett Johansson, gehuld in strakke witte pakjes, spelen twee klonen, gemaakt om organen te doneren. En die zijn na een ecologische ramp (in 2019) van groot belang. Maar omdat de twee kunnen denken, proberen ze hun makers te ontvluchten. Na een opvallend rustig eerste halfuur, dat qua stijl, decor en toon opvallend goed aansluit bij George Lucas' vroege sf-klassieker THX 1138 (1971), gaat het dan goed los.

Meer over