De Volkskrant tv-selectie voor zondag 21 januari

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma's en films op televisie. Dit moet u vandaag zien.

Beeld uit Soof: een nieuw begin Beeld
Beeld uit Soof: een nieuw beginBeeld

Luizenmoeder
NPO 3, 20.25 uur

Comedyserie over de 'absurdistische wereld van de basisschool'. Hannah probeert haar dochter na school onder te brengen bij een vriendin, maar slaagt daar niet in. Juf Ank wordt gek van alle ouders die lang blijven zwaaien op de gang en treedt hard op.

Soof: een nieuw begin
RTL 4, 21.00 uur

Wie dacht dat na twee films over Soof (Lies Visschedijk) en Kasper (Fedja van Huêt) alles wel gezegd was, heeft het mis. De serie Soof: Een nieuw begin gaat verder waar de tweede film stopte: het leven na de scheiding. Kaspers mancave wordt onbewoonbaar verklaard en dus ziet hij zich genoodzaakt bij Soof en de kinderen in te trekken. Handig, denkt Soof. Zo kan zij zich op haar nieuwe restaurant storten. Maar wanneer er nieuwe liefdes in het spel komen, loopt de situatie uit de klauwen. Lies Visschedijk werd voor haar rol in deze serie, die eerst al te zien was voor Videoland-abonnees, genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste actrice.

College Tour
NPO 2, 21.05

Rob Bertholee is de baas van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Hier stuurt hij spionnen aan en heeft hij de middelen om bijna iedereen in de gaten te houden. Naast terrorisme en radicalisering ziet de Nederlandse geheime dienst vooral cybercriminaliteit als serieuze dreiging. Daarom is een wet aangenomen waarmee veiligheidsdiensten meer bevoegdheden krijgen. Er is veel kritiek op deze 'sleepwet'. Door komiek Arjen Lubach komt er nu een referendum. Dit is het eerste grote interview waarin de AIVD-baas op de nieuwe wet reageert.

Andere tijden sport
NPO 1, 22.00 uur

'Als ze me nu zouden neerknallen, zou ik het niet eens erg vinden', aldus Bart Veldkamp in zijn dagboek aan het begin van de Olympische Spelen van 1992. Het begin van de Spelen in Albertville is een drama. Zijn 5 kilometer mislukt omdat hij op 'schuurpapierijs' rijdt. Hij is koortsig en beroerd, maar herpakt zich uiteindelijk op fenomenale wijze. Andere Tijden Sport portretteert de Nederlandse perfectionistische en onzekere schaatser. Samen met Veldkamp reizen ze terug naar de Franse stad, om herinneringen op te halen.

Children of Men (Alfonso Cuaron, 2006)
Net 5, 22.40 uur

In het Londen van 2027 is alles in beweging. Vanaf de eerste minuut drukt duizendpoot Alfonso Cuarón je midden in zijn smerige toekomst. Hierin ontsnapt een journalist (Clive Owen) ternauwernood aan een bomaanslag. Zijn daaropvolgende overlevingstocht door de grootstedelijke jungle ontaardt in een thrillerplot waarin het voortbestaan van de planeet wordt bedreigd. Het verhaal over vrouwen die geen kinderen meer kunnen krijgen, sneeuwt daarbij onder in Cuaróns onvervalste guerrilla-filmerij, maar indrukwekkend is deze apocalyptische, licht mystieke oorlogschaos zeker.

All Good Things (Andrew Jarecki, 2010)
BBC 2, 01.00 uur

Robert Durst, zoon van een vastgoedmagnaat, werd verdacht van betrokkenheid bij de moord op zijn vrouw (die spoorloos verdween) én zijn beste vriendin. Veroordeeld is hij nooit. Tot zover de werkelijkheid waarop All Good Things is gebaseerd. In de film is David Marks (Ryan Gosling) een zachtmoedige jongen, al is er iets vreemds met hem aan de hand. Zelfs zijn vrouw Katie (Kirsten Dunst) krijgt niet echt hoogte van hem. Regisseur Jarecki maakte van de zaak-Durst een intrigerende, sterk gespeelde thriller.

Meer over