De Volkskrant tv-selectie voor zondag 20 november

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma's en films op televisie. Dit moet u vandaag zien.

Jesse Heijnis
Graham Norton. Beeld afp
Graham Norton.Beeld afp

België scherpgesteld, Canvas, 20.10 uur
Tientallen nieuwsfotografen doen hun verhaal in deze reeks over 60 jaar persfotografie in België. Het gaat niet alleen over hun werk, maar ook over het land dat ze door het oog van hun camera hebben zien veranderen. In de eerste aflevering blikken onder andere Filip Claus (1957), Odette Dereze (1932) en Jimmy Kets (1979) terug op de foto's die ze maakten van iconische gebeurtenissen.

The Graham Norton Show, NPO 3, 22.25 uur
Blije Brit Graham Norton is terug met bijna zo goed als nieuwe afleveringen. Op NPO 3 is altijd de herhaling te zien van de show die ruim een week eerder op vrijdag in première ging bij de BBC, ondertiteld en wel. Deze week zijn te gast actrice Rosamund Pike (Gone Girl), komiek Michael McIntyre en musicalmaker Andrew Lloyd Webber. Coldplay verzorgt de muziek.

De Boskampi's, NPO 3, 09.00 uur
Het is een vast ritueel. Als vader binnenkomt, trekt Rik Boskamp eerst de Post-it met scheldwoord van zijn rug en gooit die in de prullenbak bij die van gisteren, eergisteren en de dagen ervoor. Dan trekt vader zijn door de buurtkinderen natgegooide of vies gemaakte jasje uit. De Boskampjes, vooral Riks wereldvreemde vader, worden zo getreiterd dat het onderdeel is geworden van hun dagelijkse routine. In De Boskampi's gooit Rik het roer om na een verhuizing. Hij zorgt ervoor dat zijn passieve pa door de nieuwe buurt wordt gezien als maffiabaas. Marjon Hoffmans boek werd een fout maffiafeest voor de art director: Vincent de Pater kon los op tijgerprintjes, telefoons uit begin jaren negentig en een bed in de vorm van een auto. Feilloos gecaste en aangeklede ode aan de underdog.

Dial M for Murder, BBC 2, 15.00 uur
Klassieke, oorspronkelijk in 3D gedraaide bewerking van het gelijknamige toneelstuk van Frederick Knott, die het stuk zelf tot scenario bewerkte. Het werd een bij vlagen geniale misdaadthriller over een voormalige professionele tennisspeler (Ray Milland) die zijn overspelige vrouw (Grace Kelly) wil vermoorden. Uiteraard is er minstens een plan B nodig, daar de zaken vanzelfsprekend anders lopen dan de protagonist had gewenst.

Once, BBC 1. 01.05 uur

Regisseur Carney, voormalig bassist bij de Ierse band The Frames, wilde een moderne, realistische musical maken waarin popliedjes het verhaal vertellen. Het werd Once, een charmante lowbudget-muziekfilm met overtuigende hoofdrollen van de niet-professionele acteurs Glen Hansard (zanger van The Frames) en de jonge Tsjechische pianiste Markéta Irglová. Ze spelen muzikanten die elkaar op straat in Dublin ontmoeten en samen een demo opnemen. Je hoeft niet eens van melancholieke folkpop te houden om sympathie te voelen voor Carneys project.

undefined

Meer over