De Volkskrant tv-selectie voor zondag 17 april

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma's en films op televisie. Dit moet u vandaag kijken.

Ter herinnering Wim Brands begint om 11:20 op NPO 1. Beeld anp
Ter herinnering Wim Brands begint om 11:20 op NPO 1.Beeld anp

Unbreakable Kimmy Schmidt - Seizoen 2

Vanaf vandaag op Netflix

Kimmy Schmidt, de vrouw die vijftien jaar in een bunker onder de grond leefde en daardoor op geheel eigen wijze tegen de moderne tijd aankijkt, en haar flamboyante huisgenoot Titus Andromedon zijn terug met een nieuwe reeks komische avonturen in New York. In de dertien nieuwe afleveringen die sinds dit weekend op Netflix staan zoekt Kimmy een nieuwe baan, krijgt de homoseksuele Titus bezoek van zijn ex-vrouw en zijn er gastrollen van o.a. Zosia Mamet (Shoshanna uit Girls), Jeff Goldblum en bedenker van de serie Tina Fey herself.

Ter herinnering Wim Brands

Zondag, NPO 1, 11.20 uur

Om de op 4 april overleden Boeken-presentator Wim Brands te herdenken zendt de VPRO een herhaling uit van zijn interview met de Israëlische schrijver David Grossman uit 2013, voor de serie Boeken op reis. Volgens Brands zelf was dit gesprek 'zijn beste interview ooit'. Het gesprek gaat over Grossmans novelle Uit de tijd vallen, waarin hij de pijn en het verdriet verwoordt na het verlies van zijn zoon Uri.

Op zoek naar Frankrijk

Zondag, NPO 2, 20.15 uur

Wilfred de Bruijn is in Bretagne, de meest westelijk gelegen regio die opvallend anders is dan de rest van Frankrijk. Volgens een lange traditie van onverzettelijkheid treden de Bretonnen nog steeds fel op tegen de machthebbers die vanuit Parijs de norm stellen. Wat is de ware aard van de Bretonse beweging? Zoals met veel nationalistische bewegingen kent ook die in Bretagne een donkere kant: boze tongen beweren dat de beweging doordesemd is van fascistische denkbeelden. Wilfred de Bruijn probeert een interview te regelen met Christian Troadec, de leider van de 'Rode mutsen-beweging'.

Christian Troadec, de leider van de 'Rode mutsen-beweging' Beeld afp
Christian Troadec, de leider van de 'Rode mutsen-beweging'Beeld afp

Tegenlicht: de drone-revolutie

Zondag, NPO 2, 21.05 uur

Drones, oftewel vliegende robots, worden niet alleen steeds slimmer, maar ook met de dag goedkoper en daarmee toegankelijk voor iedereen. Wat gebeurt er wanneer iedereen straks zijn eigen drone door de lucht laat vliegen? Tegenlicht onderzoekt de drone-revolutie, en neemt een kijkje bij een racewedstrijd voor drones in Dubai, de levensgrote droneschaduwen van kunstenaar James Bridle en een NASA-project voor een snelweg in de lucht voor drones.

Een drone boven de Scheveningse Pier wordt bediend door fotograaf Rene Oudshoorn. Beeld anp
Een drone boven de Scheveningse Pier wordt bediend door fotograaf Rene Oudshoorn.Beeld anp
Meer over