De Volkskrant Ochtend: Nieuw bewijs in Deventer moordzaak en is de 'tussenbaan' de toekomst?

Goedemorgen. Donald Trump laat de spanning met Noord-Korea oplopen. Volgens de Noord-Koreaanse viceminister van Buitenlandse Zaken zorgt Trump met zijn 'agressieve tweets' voor problemen. Verder in de Volksrant Ochtend: Peter Buwalda schrikt wakker van de NOS-push en is de toekomst aan de 'tussenbaan'?

Ernest Louwes. Beeld anp
Ernest Louwes.Beeld anp

Terwijl u sliep

Nieuwe cao: supermarkten krijgen 'tussenbaan'

Tussen het bijbaantje van vakkenvuller en de vaste baan introduceren supermarkten en levensmiddelenzaken een nieuw fenomeen: de tussenbaan. Een medewerker kan een tijdelijk contract krijgen voor vier jaar. Tegelijkertijd ontvangt hij geld voor scholing, zodat hij daarna naar verwachting makkelijker elders werk vindt.

Nieuw bewijs vergroot kans op heropening Deventer Moordzaak

Er is nieuw, ontlastend bewijs in de Deventer Moordzaak. Dat vergroot de kans dat de strafzaak tegen belastingadviseur Ernest Louwes wordt heropend. Louwes heeft een celstraf van 12 jaar uitgezeten voor de moord op zijn cliënte Jacqueline Wittenberg in 1999.

Gemeente Veldhoven verbiedt bijeenkomst Eritreërs, 'veiligheid niet gegarandeerd'

Burgemeester Jack Mikkers van Veldhoven heeft de bijeenkomst van de jongerenbeweging van het Eritrese regime verboden. De reden zijn 'twee incidenten' waarbij tegenstanders van de bijeenkomst betrokken waren. De veiligheid en de openbare orde kunnen volgens de burgemeester, Openbaar Ministerie en politie niet worden gegarandeerd.

Spanningen Noord-Korea en VS lopen op door 'agressieve tweets' van Trump

De Amerikaanse president Donald Trump laat de spanning met Noord-Korea oplopen. Dat heeft een Noord-Koreaanse viceminister van Buitenlandse Zaken vrijdagochtend gezegd tegen persbureau AP. Volgens Hong Song Ryol zorgt Trump met zijn 'agressieve tweets' voor problemen.

null Beeld anp
Beeld anp

Vandaag in het nieuws

Vandaag gaat de rechtszaak tegen de 29-jarige tenniscoach Mark de J. verder. Hij wordt verdacht van de moord op zakenman Koen Everink, maar ontkent. De zaak wordt vandaag nog niet inhoudelijk behandeld.

In de eredivisie speelt vanavond Heracles Almelo thuis tegen AZ.

Staatssecretaris Jette Klijnsma opent vandaag de sociale supermarkt 'Super van Lopik'. Mensen met een minimuminkomen kunnen hier hun boodschappen doen.

Aanraders van de redactie

Trump's wispelturige presidentschap in 3 bedrijven (+)

De NAVO is toch niet achterhaald, China is toch geen wisselkoersmanipulator en Stephen Bannon is toch geen nauwe vriend en meesterstrateeg. In een week tijd is Donald Trump compleet gedraaid. Wat zit daarachter?

Dit is de man die de Braziliaanse elite ten val bracht (+)

Het hooggerechtshof in Brazilië gaat onderzoek doen naar ruim honderd vooraanstaande politici. Met dank aan onderzoeksrechter Moro. Maar wie is hij?

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €4,-/week.

Schillen scheiden in de stad: Amsterdam lukt het wél (+)

Groente- en fruitafval is weinig geschikt om gescheiden in te zamelen in hoogbouw. Het stinkt al snel. Toch proberen grote steden het. Op het Java-eiland in Amsterdam is het een succes, dankzij kleine wegwerpzakjes.

De Amsterdammer, volkszanger en optimist in Peter Paul Muller (+)

Hoe wordt volkszanger Martin Morero de advocaat van Nelson Mandela? Acteur Peter Paul Muller begon met taalles en Zuid-Afrikaanse liedjes.

undefined

Bewoners van het Java-eiland in Amsterdam krijgen gratis zakken compost. Beeld Freek van den Bergh / de Volkskrant
Bewoners van het Java-eiland in Amsterdam krijgen gratis zakken compost.Beeld Freek van den Bergh / de Volkskrant

De Amstel Gold Race heeft alle ingrediënten voor een fraaie wielerkoers (+)

Opnieuw is het parcours van de Amstel Gold Race aangepast in de hoop op een enerverende wedstrijd. Dus zondag geen Cauberg in de finale. Of het zal helpen? De moderne renner verteert de Limburgse heuvels haast moeiteloos.

Geen nieuws is goed nieuws (+)

De eerste 24 uur met de NOS-app: nul pushnotificaties. Prima app, vond ik, lekker rustig, geen nieuws is goed nieuws. Tot een oorverdovende pushnotificatie me uit mijn remslaap bloebte, huh, wat moet dat allemaal, het is 05.37. Trump vermoord? Poetin op de Grebbeberg?

Het peloton bedwingt in 2014 en masse één van de Limburgse hellingen. Beeld anp
Het peloton bedwingt in 2014 en masse één van de Limburgse hellingen.Beeld anp
Meer over