De vloek van de koningsketting

Uitgelachen worden, omdat na een afspraak met een meisje een dure halsketting is verdwenen. Over het terugwinnen van respect...

Hidan, vriend, ketting al terug? Gaat je vierduizend kosten. Had je dat chickie maar niet moeten baksen in dat hotel. Yo! Zidan, ketting kopen?

Zie 'm lopen, Zidan de kleine Marokkaan van Rotterdam-Noord. Iedereen in de buurt kent 'm. Zidan (17) is een droulou, een sukkel. Hij heeft zich laten naaien door een mooie meid. Ze hadden afgesproken op een hotelkamer. Sommigen zeggen dat die meid, Nadia (16), z'n vriendin was. Anderen weten beter: ze is meegegaan om het geld. Want toen Zidan wakker werd, was-ie vijfhonderd euro zijn ketting kwijt. Dat heeft hij zelf gezegd.

Fuck man, die ketting. Die was echt duur. Een koningsketting van witgoud en zilver. Een massief ding. Zeker tweeduizend euro. Zidan was met die ketting. Ze was z'n glimmende paspoort tot de machowereld. Hij werd er groter door. Belangrijker. Een beetje een bigi anu, een toffe jongen.

Weken werd Zidan nagewezen. Iedereen wist ervan, zelfs de kleine kinderen. Iedereen liep hem te bokken over die ketting. Het was pure vernedering. Zo'n kaaskop kan daar misschien tegen, maar niet Zidan. Eer is een groot goed. Die moet je verdedigen. Zo gaat dat op straat, zo gaat dat in de Marokkaanse cultuur.

Meermalen heeft hij die meid en haar familie gewaarschuwd. Die ketting moest terug. Desnoods betaalden ze schadevergoeding. Er moest iets gebeuren. Maar het duurde te lang. Dus toen Zidan het meisje en haar moeder zag lopen, sprong hij uit de auto en liep naar hen toe. Samen met Bakku (17) heeft hij die meid toen meegenomen naar de auto. Ze hebben haar achterin gezet en zijn weggereden.

Vanuit de auto belde Zidan met Fouad. Want Zidan verwachtte problemen. Die meid had de ketting aan Urziz gegeven. Een grote Marokkaan. Mocht Urziz gaan slaan, dat zou Zidan tenminste hulp krijgen. Maar Urziz was niet thuis en zijn broer lachte de jongens uit. Toen hebben ze de moeder van Nadia gebeld. Vierduizend euro moest op tafel komen. Nu, anders zou het verkeerd aflopen met haar dochter. De moeder belde later terug. Wisten de jongens veel dat de politie de lijn al aftapte.

De moeder: 'Mag ik Nadia even.'

'Met wie?'

'De moeder van Nadia.'

(gemompel) Nadia: 'Ja mama, jij hebt niet de politie gebeld, h

'Helemaal niet.'

Nadia: 'Dus als hunnie naar de McDonald's komen, krijgen ze hun 2000 euro.'

Fouad pakt de telefoon: 'Huister dame, luister. Ik heb geen respect, voor niemand. Ik wil geld hebben. Het gaat om veel geld. Daar heb ik hard voor gewerkt. Wil je je dochter terug, geef mij dat geld, dan is er geen probleem. Dan stuur ik een tussenpersoon die er niks mee te maken heeft. Die geef ik honderd euro. Maar mij kun je niet voor de gek houden. Anders rijd ik met Nadia naar de andere kant van het land, desnoods naar het buitenland.'

Zo ging het een tijdje door. Vijf uur hebben ze met die meid rondgereden. Ze zijn keer van auto gewisseld. Uit voorzorg of misschien omdat ze dat in films altijd doen. Midden in de nacht hebben ze haar laten gaan. Zelf zijn ze naar huis gegaan. Nu wisten die gasten tenminste dat niet met ze te spotten viel. Booka! Respect, daar draait het om.

Maar fuck man, nu zitten ze hier in de rechtbank wegens het medeplegen van gijzeling. Bakku draait, Fouad liegt en Zidan zwijgt. Ze zijn er keihard bij.

Meer over