De tranen van de stad

It's festivalg

Van 21 t/m 28/6 op diverse locaties in Amsterdam, waaronder Compagnietheater, Theaterschool en Frascati.

itsfestivalamsterdam.com

De Amsterdamse theaters staan een week lang in het teken van jong, afstuderend theater- en danstalent uit binnen- en buitenland tijdens de 24ste editie van het ITs festival. Met voorstellingen van Mara Van Vlijmen, Vanja Rukavina/Daria Bukvic en Maren E. Bjørseth.

HET VERDRIET VAN LEIDEN P

PS|Theater. Begraafplaats Groenesteeg in Leiden van 21 t/m 30/6. pstheater.nl

PS|Theater maakt samen met Domino, een theatergroep voor acteurs met een verstandelijke beperking, deze locatievoorstelling over een broer en zus die het verdriet van de stad begraven. Een gebroken hart, hun overleden broertje, een stille ramp, een verloren klarinet. Ondertussen trekt de stad als een fanfare voorbij.

END OF THE SEASONP

Introdans. Op 21 en 22/6 in de Schouwburg in Arnhem.

introdans.nl

Introdans sluit het seizoen af met End of season waarin enkele prachtstukken uit het seizoen nog eenmaal te zien zijn: Squares (Hans van Manen), Lux (Laurent Drousie), Bread-peace (David Middendorp) en Bench (Jennifer Muller).

buma100 kleinkunst

Op 22/6 in Diligentia in Den Haag.

buma100.nl

Grote namen uit de kleinkunst brengen de legendarische momenten uit de kleinkunstgeschiedenis nog eenmaal tot leven. Met o.a. Claudia de Breij, Erik van Muiswinkel, Sanne Wallis de Vries, Liesbeth List, Theo Nijland, Wieteke van Dort en Alex Klaasen.

handjes in de luchtP

Van 20 t/m 23/6 in Werkteater Amsterdam. werkteater.com

Komische musical over volkszanger Ruud Ringo en zijn trouwe fans, die alles over hebben voor een beetje aandacht van hun idool. Met o.a. Alexandra Alphenaar, Nina de la Croix, Hein Gerrits en Ara Halici. Regie: Dick van den Heuvel.

GrimmP

Dutch Don't Dance Division. Op 21 en 23/6 op de Hofvijver in Den Haag.

festivalclassique.nl

Choreografen Thom Stuart en Rinus Sprong brengen de de sprookjes van de gebroeders Grimm samen in een prachtig ballet op muziek van de Nederlandse componist Alphons Diepenbrock.

Sprookjesconcert

Op 23/6 in Openluchttheater Caprera in Bloemendaal.

openluchttheaterbloemendaal.nl

Openluchtconcert voor de kleintjes.Zangeres Sita zingt de liedjes uit bestaande sprookjesmusicals en de kinderen kunnen hun favoriete sprookjesfiguren in het echt ontmoeten.

undefined

Meer over