De Speld, Jouw vaste prik voor Betrouwbaar Nieuws

Satire

VAN ONZE VERSLAGGEVERS JOCHEM VAN DEN BERG EN STEVEN VAN DER JAGT

AMSTERDAM - Nederland in de ban van woensdag-gekte

De woensdagkoorts is in alle hevigheid losgebarsten in Nederland. De derde werkdag, die eens in de zeven dagen plaatsvindt, zal ons land tot zeker middernacht in zijn greep houden.

De commercie speelt handig in op de woensdaggekte. Bij supermarktketen Jumbo is een run ontstaan op het 'Roy Donders-woenspak'. Albert Heijn geeft vandaag een 'Woepie' bij besteding van 15 euro of meer aan woensdagtompoezen. Enkele filialen hebben al laten weten door de voorraad woepies heen te zijn. Albert Heijn adviseert gedupeerde klanten te wachten tot de volgende woensdag, vandaag precies over een week.

Ook de muziekindustrie probeert een graantje mee te pikken. Al in de nacht van maandag op dinsdag waren de eerste woensdaghits te horen. Wi-wa-woensdag van zanger Wolter Kroes lijkt deze woensdag de grootste kraker te worden.

Slecht nieuws voor Amsterdammers die de woensdag willen volgen op een groot scherm in de buitenlucht: om veiligheidsredenen geeft de gemeente hiervoor geen toestemming. Wel zal de dag in zijn geheel te zien zijn in diverse cafés en muziekcentra als Paradiso.

Op sociale media is de dag het nieuws van de dag. Schrijver Arjen Lubach twittert: 'Normaal heb ik niet zoveel met weekdagen, maar de woensdag volg ik altijd wel. #woensdag.' Columnist Nico Dijkshoorn was gisteren al in de ban van de middelste werkdag: 'Het is dinsdag. Morgen woensdag. Zinin. #woensdag.'

Het KNMI verwacht 'ideaal woensdagweer'. Weerman Gerrit Hiemstra: 'Mensen die van woensdag houden, komen woensdag echt aan hun trekken. Het land ligt er goed bij en er is niets wat een spannende woensdag in de weg lijkt te staan.'

Het NOS Journaal zal woensdag in het geheel gewijd zijn aan de gebeurtenissen van woensdag.

undefined

Meer over