Satire

De Speld: 'Geruchtmakende foto's beleidsnota Weekers opgedoken'

Er zijn opnieuw foto's opgedoken van staatssecretaris Weekers van Financiën. Op de geruchtmakende beelden van het Financieele Dagblad is duidelijk te zien hoe Weekers inzet op een integrale herziening van de beleidsnota voor medisch specialisten. De foto's zijn gemaakt in een café in Weert, meldt satirisch weblog De Speld.

SATIRE - Diederik Smit en Jochem van den Berg
Weekers Beeld anp
WeekersBeeld anp

Weekers, die als staatssecretaris van Financiën niet over gezondheidszorg gaat, kwam in april ook al in opspraak nadat hij in een discotheek een integrale langetermijnvisie op een dynamische krijgsmacht had geschreven. De staatssecretaris maakte later zijn excuses aan minister Hennis van Defensie, maar de visie was toen al met succes geïmplementeerd.

In een eerste reactie gaf Weekers toe een fout te hebben gemaakt: 'Het is buitengewoon onhandig van me geweest om op een emotioneel moment te vervallen in beleid. We moeten hier als volwassen mensen uit zien te komen, ook in het belang van de medische sector waar ik me dag en nacht voor inzet. Ik hoop dat daarbij de privacy van mijn beleidsterrein gerespecteerd wordt.'

Voorbeeldfunctie
Er is veel kritiek op Weekers, ook van zijn politieke baas, minister Dijsselbloem: 'Die man heeft een voorbeeldfunctie en beleid buiten de deur past daar niet bij. Het is duidelijk dat we iets te bespreken hebben. Het kan niet zo zijn dat de staatssecretaris van beleidsincident naar beleidsincident struikelt.' Weekers en Dijsselbloem zullen later vandaag met een gezamenlijke verklaring komen. Kort daarop volgt een persconferentie van Weekers en minister Schippers over het nieuwe beleidsplan voor medisch specialisten. Eerder liet de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport weten dat ze positief was over de beleidsnota van Weekers.

Vanuit het land kwam één reactie. Voorbijganger Nellie Verhoek: 'Laat die man toch met rust. Als hij zo nodig de Europese landbouwsubsidies wil aanpakken, moet hij dat zelf weten. Als hij zijn werk maar goed doet.'

Diederik Smit en Jochem van den Berg zijn redacteuren van satirisch weblog De Speld.

Meer over