De playlist van Jasper Krabbé

'Ik ben momenteel in de ban van de 'new folk'. Het album Up From Below van Edward Sharpe and the Magnetic Zeros, een band met twaalf hippie-achtige leden, vind ik ongelooflijk goed. Ze zijn origineel en leggen nieuwe verbanden, met invloeden uit de folk, maar ook uit bijvoorbeeld de hiphop. De frontman, Alex Ebert, is een muzikaal genie. Kortgeleden heeft hij een solo-album uitgebracht, Alexander, en ook dat vind ik geweldig.

Ik luister ook veel naar singer-songwriters als The Tallest Man on Earth en Kurt Vile. Hun nummers zijn zo intens dat ze bijna pijn doen. Ik luister daarom maar een paar liedjes achter elkaar. Ook heel mooi: Mala, het nieuwe album van Devendra Banhart, met daarop de geweldige track Your fine petting duck.

Veel muziek komt ook in het kunstprogramma ArtMen van David Bade en mij terecht. Het is te gek om met de regisseuse de juiste muziek bij de juiste beeldende kunstenaar te vinden: laatst bleek het nummer Charly van The Prodigy bijvoorbeeld perfect te passen bij het werk van kunstenares Kati Heck.'

Jasper Krabbé is te zien in Opium (zaterdag, Nederland 2, 22.35 uur) en als presentator van ArtMen (zondag, Nederland 2, 18.50 uur).

undefined

Meer over