De playlist van Case Mayfield

'Waar ik niet naar kan luisteren is Radiohead. Ik wil het wel graag, want veel mensen vinden het mooi, maar ik word er heel depressief van. Terwijl ik Nick Cave wel aan kan, die ook niet al te blij is. Geen idee hoe dat komt.

'Mijn grootste inspirator is de band Wilco. Ze hebben veel albums, maar hun muziekstijl blijft zich evalueren. Ze zijn niet bang verschillende genres uit te proberen, nemen al hun muziek zelf op, mixen alles zelf. Daarnaast zijn het ouwe lullen die nog steeds vette shows geven.

'De eerste cd die ik kocht was van Blink 182. Toen ik laatst in de auto naar Berlijn reed, heb ik die weer gedraaid. Hij deed het nog altijd goed, maar nostalgie speelt daarbij wel een rol.

'Op de nieuwe cd van Iron and Wine, die man met die baard, staat het nummer Walking Far From Home. Het is een preek van een paar minuten lang. Elke zin heeft zijn eigen beeltenis, een eigen verhaal. 'I saw hungry brothers waiting' is bijvoorbeeld zo'n regel daaruit.

'Maar eigenlijk luister ik maar weinig muziek, hoor. Ik wil altijd de hele discografie van een muzikant afwerken, voordat ik naar de volgende ga. Dat duurt wel even.'

undefined

Meer over