De Parade

Het publiek moet aan de bak op De Parade in Utrecht.

JORIS HENQUET

De Geluk is een Cadeau Show door Art-Jan de Vries en Lottie de Bruijn, In bed met Rick en Maaike door Karina Kroft en Kapsalon door Kees & Eddie & Renee & Sophie.

In Moreelsepark Utrecht, 21 juli.

De ene Paradebezoeker zal meer op publieksparticipatie zitten te wachten dan de andere. Bij verschillende voorstellingen in het Utrechtse Moreelsepark, waar het rondreizende theaterfestival dit weekend is neergestreken, kom je er niet onderuit. Bij De Geluk is een Cadeau Show, te zien in de Theatertoren, worden bij de ingang buttons uitgedeeld met een nummer erop. Uit het publiek worden vervolgens de kandidaten geselecteerd voor een campy spelshow, gepresenteerd door de gladde showmaster Art-Jan de Vries en zijn eigenaardige assistente Lottie de Bruijn. Tussen de spelrondes door, waaronder een rad van fortuin en een bibberspiraal, vertelt presentator De Vries een verhaal over zijn eenzame opa uit Friesland. De show zit vol met goede bedoelingen (er wordt reclame gemaakt voor een 'maatjesproject' van het Oranje Fonds), maar is ook behoorlijk melig en amateuristisch.

Ook bij In bed met Rick en Maaike mag het publiek zich met de voorstelling bemoeien. Ditmaal hebben we een groen en een rood kaartje gekregen. We moeten het opsteken om duidelijk te maken of Rick (Christopher Parren) en Maaike (Jacqueline Boot), het stel dat voor ons in bed ligt, bij elkaar moeten blijven of beter uit elkaar kunnen gaan. Want het loopt duidelijk niet lekker tussen Rick en Maaike: de verwijten vliegen over en weer daar in het bed. De teksten zijn niet heel sterk, waardoor het gekibbel van de geliefden al snel gaat vervelen, maar gelukkig is er halverwege wel voor een goede verrassing gezorgd in de slaapkamer.

Na al dat geparticipeer is het heerlijk dat je bij Kapsalon van Kees & Eddie & Renee & Sophie niets anders hoeft te doen dan kijken. Kijken naar de krankzinnige gebeurtenissen in een eigenaardige kapsalon. De kappers (Eddie B. Wahr en Kees van der Vooren) zijn enkel muziek aan het maken, en als er dan twee klanten binnenkomen (Sophie van Winden en Renee Fokker), krijgen ze scheerschuim op hun gezicht en worden hun nagels geknipt.

Qua absurdisme hebben de makers alle sluizen opengezet: logica is niet te vinden en de ene scène gaat abrupt over in de andere. Maar de grappen zijn goed en er worden mooie beelden gecreëerd, zowel door de acteurs in de kapsalon als op het grote videoscherm waarop te zien is welke rare types er allemaal voorbij lopen op straat. Je zou wel gek zijn om hier je haar te laten knippen, maar leuk om naar te kijken is het zeker.

Zie ook: deparade.nl

In elke Paradestad zijn bijzondere gasten die persoonlijke tips geven; elke donderdag een eigen columnist met zijn/haar visie op de week. Blijf op de hoogte en volg het evenement op twitter.com/vk_events of ga naar vk.nl/parade

undefined

Meer over