De mooiste affiches

Tijdens het NFF wordt de jaarlijkse Afficheprijs bekendgemaakt, de publieksprijs voor de beste Nederlandse filmposter. Dit zijn de genomineerden.

DOOR BOR BEEKMAN

Het is een record: 67 affiches van documentaires en speelfilms. De vakjury, afkomstig uit alle geledingen van de filmwereld, nomineerde de vijf meest in het oog springende posters: L'amour des moules, Doodslag, De Heineken ontvoering, Kauwboy en Kyteman Now What?.

Twee van de posters werden gemaakt door Brat Ljatifi, die de Cinema.nl Afficheprijs al twee keer eerder won. Ook de winnaars van vorig jaar, Joost Hiensch en Susanne Keilhack van het Amsterdamse ontwerpbureau Shosho (voor de speelfilm 170 Hz), maken opnieuw kans op de prijs, net als de winnaar van 2010, Marc Koppen (voor Zonder pardon, de cabaretregistratie van Theo Maassen) .

Op Cinema.nl/afficheprijs kan tot en met woensdag 3 oktober, 12.00 uur worden gestemd. Deelnemers maken kans op tickets voor het Gouden Kalf Gala. De winnaar van de 12de Cinema.nl Afficheprijs, bestaand uit een bedrag van 2.500 euro en een wisseltrofee, wordt donderdagavond 4 oktober bekendgemaakt op het Nederlands Film Festival.

L'amour des moules

Ontwerp: Joost Hiensch en Susanne Keilhack (Shosho)

Doodslag

Ontwerp: Marc Koppen en Theo Maassen (Scherpontwerp)

De Heineken Ontvoering

Ontwerp: Brat Ljatifi (Brat Creative Works)

Kauwboy

Ontwerp: Brat Ljatifi (Brat Creative Works)

Kyteman Now What?

Ontwerp: Pieter Vos i.s.m. Merel Snel (75b)

En de jury is...

De voorselectiejury bestond uit Bor Beekman (de Volkskrant), Marina Blok (hoofd drama van de NTR), John Durie (Strategic Film Marketing), Martin Koolhoven (regisseur), Carolyn van Liefland (Wolff Bioscopen), René Mioch (filmcontentproducent), Max van Praag (Consultant filmdistributie en bioscoop), Lex Reitsma (vormgever), Marinka Reuten (vormgever), Alex de Ronde (directeur Het Ketelhuis), Monique van Schendelen ((film)publiciteits expert), Piet Schreuders (vormgever) en Paul Verstraeten (marketing expert).

undefined

Meer over