De merkwaardigste tweeling ooit

De reageerbuis heeft het onmogelijke mogelijk gemaakt: de geboorte van een tweeling met drie moeders. Het wonder is geschied in een geheim gehouden kliniek, waarschijnlijk in Zwitserland....

De 37-jarige Angela, moeder van twee kinderen, is patiënte van dokter Pasquale Bilotta. Deze gynaecoloog heeft al eerder de natuur getart toen hij een draagmoeder vond voor een ingevroren embryo waarvan de moeder inmiddels in een verkeersongeluk was overleden. Deze keer wilde hij twee vrouwen helpen aan wie de natuur het moederschap had ontzegd: de een is hartpatiënt, de ander heeft geen baarmoeder.

Angela bood zich als draagmoeder aan. Ze kent de ouders niet en heeft ook geen geld gekregen. Na de geboorte heeft ze, met pijn in het hart, onmiddellijk afstand gedaan van de merkwaardigste tweeling van de wereld. De baby's wonen bij hun 'oorspronkelijke' ouders. Een simpele bloedproef wees uit wie wie was.

Dokter Bilotta zegt dat hij uitsluitend heeft gehandeld om echtparen die geen kinderen konden krijgen, gelukkig te maken.

Jan van der Putten

Meer over