De melkpakkenklem

Het is zo'n ogenschijnlijk simpel ding waarmee je als uitvinder in klap schathemelrijk zou kunnen worden; net als met de eierdoos en de Vacuvin....

Om te beginnen: het ding werkt! Je klemt 'm op een geopend pak melk, karnemelk, of yoghurt en je kunt zo'n pak zelfs neer leggen; er komt geen druppel uit. Kan handig zijn, om ruimte te besparen in de deur van de koelkast. Onmisbaar is de clip daarmee niet. Hoe vaak denk je bij het terugzetten van een pak melk in de koelkast: herdraaid, had ik maar een afsluitclip?

Interessanter is het voor kampeerders, booteigenaren en truckers, want je kunt moeiteloos een ruig IJsselmeer of de Limburgse kasseien over zonder dat de melk aan het deksel van je koelbox hangt.

Het melkpak zoals wij dat kennen, wordt in een stuk of vijftig landen gebruikt. Miljarden pakken per jaar, zo rekent Zuurmond voor. Stel dat hij rijk wordt met de clip? 'Dan geef ik mijn geld aan goede doelen. Dat doe ik nu eigenlijk al; ik zet van elke verkochte clip een deel apart voor arme kinderen.' Dus we heffen voortaan het glas melk op een betere wereld.

Meer over