De Lunchpauze van 7 september: voetbal zonder scheids en Depp als gangster

Johnny Depp zonder kapitein Jack Sparrow, voetballen zonder scheidsrechter, een modetijdschrift zonder de gebruikelijke deals met adverteerders, een schaap zonder scheren: gelukkig is het maandag. Mét lunchpauze.

Johnny Depp als gangster Whitey Bulger. Beeld Warner Bros
Johnny Depp als gangster Whitey Bulger.Beeld Warner Bros

De ochtend in vogelvlucht

De eerder opgelegde straf voor de Zes van Breda moet in stand blijven. Daarom moeten de drie mannen opnieuw tot tien jaar cel worden veroordeeld en de drie vrouwelijke verdachten tot twee jaar, voor het doden van de 56-jarige Tim Mui Cheug (oma Mok). Dat eiste het Openbaar Ministerie voor het gerechtshof in Den Haag.

Oostenrijk gaat de speciale maatregelen terugdraaien die het nam om het probleem met de vluchtelingen in Hongarije op te lossen. Meer over de vluchtelingencrisis in Europa in ons liveblog.

Turkije zet straaljagers in tegen de PKK nadat de Koerdische organisatie vijftien Turkse soldaten heeft gedood in een hinderlaag.

De hinder die de forensen ondervinden van acties door boeren op de snelwegen in Wallonië, Vlaanderen en in de stad Brussel wordt groter.

Piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa leggen dinsdag het werk neer.

Voor aan de lunchtafel

Hij is in zowel artistiek als zakelijk opzicht een fenomeen. Want Johnny Depp rijgt, dat mogen we rustig zo zeggen, de ene flop aan de andere de afgelopen tijd. Critici sabelen zijn films neer, het publiek blijft ervan weg. En toch blijft het geld binnenstromen, vanwege zijn vertolking van kapitein Jack Sparrow in de Pirates of the Carribean-filmreeks.

Maar, Joop Doderer indachtig, kom maar eens van je personage af als je er eenmaal mee vergroeid bent. Welnu, de film Black Mass, in première op het filmfestival van Venetië, kan daar misschien voor zorgen. Bor Beekman sprak met Depp, door Marlon Brando ooit de grootste acteur van zijn generatie genoemd, en beschouwt zijn carrière. 'Er is in mijn leven nooit een moment geweest waarop ik besloot acteur te worden.' (+)

(tekst gaat verder onder de video)

Johnny Depp arriveert in Venetië. Beeld ap
Johnny Depp arriveert in Venetië.Beeld ap

De hooligans bij wedstrijden van de F-pupillen, de ouders, moeten zich op gepaste afstand houden en een scheidsrechter is nergens voor nodig. Voetbal moet weer leuk worden. Dit weekend begon daarom de 'Fair Play'-competitie in Noord-Brabant en Limburg (+), waarbij geen scheidsrechter meer is en de ouders langs de kant hun mond dus moeten houden. 'Als hun kinderen het leuk hebben, dan moeten de ouders wel blij zijn.'

Modejournalist Georgette Koning (53) begint haar eigen tijdschrift: Mirror Mirror. Over beauty en mode, maar zonder potjes aan te prijzen. Hoe gaat ze dat doen? 'Fotograaf Terry O'Neill zegt dat de allermooiste vrouwen - die hij voor de camera heeft gehad - onzeker zijn over hun uiterlijk. Daar steek je als lezer toch meer van op dan van een stukkie waarin wordt beweerd dat groene nagels dé trend van volgend voorjaar zijn?' (+)

Lees Sheila Sitalsing (+) tenslotte, over het interview (+) dat PvdA-leider Hans Spekman dit weekend aan de Volkskrant gaf. 'Je hoort het in zachte zuchtjes, die gaandeweg toenemen in volume, wanneer ze aan het meeregeren zijn en zich in het proces van geven, nemen, inleveren, slikken en draaien iets te buigzaam jegens de regeringspartner hebben betoond.'

Schot van een F-pupil. Meer dan zevenhonderd F-ploegen spelen nu in de Fair Play-competitie. Beeld Klaas Jan van der Weij
Schot van een F-pupil. Meer dan zevenhonderd F-ploegen spelen nu in de Fair Play-competitie.Beeld Klaas Jan van der Weij

Grabbelton intenet

Dit hieronder is Chris, en Chris is een schaap dat vermoedelijk vijf jaar lang niet is geschoren. Dan ga je er zo uitzien, en laat het maar aan Buzzfeed over van je tocht van een weiland in Australië naar een schapenscheerder een verslag te maken.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Chris, het ongeschoren schaap. Beeld Rspca / PR IMAGE
Chris, het ongeschoren schaap.Beeld Rspca / PR IMAGE

Het EK kijken bij Danny Blind thuis? Aanmelden kan hier.

Hier alweer een beeld dat we kunnen toeschrijven aan het weldadig toegenomen gebruik van dashboardcamera's. Het is in Bangkok, en wat we zien is vermoedelijk een vallende ster. Al klinkt 'mysterieuze vuurbal' veel internetfähiger.

(tekst gaat verder onder de video)

Een van de moeilijkste dingen om digitaal te kunnen vertalen is muziek, omdat muzieknotatie bijvoorbeeld zo visueel is (de plek op de notenbalk bepaalt de hoogte van de noot). Lang hebben allerlei ontwikkelaars ingewikkelde programma's bedacht om muziek te kunnen omzetten in code, en nu is er Alda. Dat belooft dat je muziek kunt omschrijven met een standaard tekstverwerker. Hoe dat werkt staat uitgelegd bij The Next Web.

De En-Dit-Is-Alleen-de-Kop-Nog-Maar van de Daily Mail van vandaag. Stonehenge II is found! Radar search reveals giant line of standing stones from 4,500 years ago - buried three feet down, just one mile from famous Wiltshire site

En, vooruit, een gifje. Omdat het maandag is.

Elke middag op mobiel?

Dit overzicht elke middag op mobiel ontvangen? Klik hier.

null Beeld Gummbah
Beeld Gummbah
Meer over