DE LIEFDE: INTERRUPTUS

'Het bamboehutje naast het mijne, bij een rustig strand op het Thaise eiland Ko Samui, werd bewoond door twee Duitse meisjes....

Ze bleken hasj te bedoelen. Het werd laat die avond: pas tegen vieren zochten we ieder onze eigen klamboe op.

De volgende dag brachten we samen door op het strand. Inmiddels had ik begrepen dat mijn Traumfrau thuis een vriend had, ene Heinz. Het is altijd prettig zoiets in een vroeg stadium te weten, vóór de gevoelens uit de hand gaan lopen. 's Avonds werden de illusies definitief om zeep geholpen: nippend aan een cocktail in het naburige dorp moest ik een tirade aanhoren over alle mannen die maar aan één ding denken en niet trouw kunnen blijven.

Ondanks, of wellicht dank zij de afwezigheid van erotische perspectieven was het erg gezellig, en ook die avond werd het weer vier uur.

De volgende dag zaten we weer op het strand tot een tropische onweer iedereen onder de afdakjes joeg. De avond werd bij de dames op de veranda doorgebracht.

Diep in de nacht, het gewoon erg leuke meisje was al naar bed, sprak mijn Traumfrau plotseling de woorden die nog wekenlang in mijn hoofd zouden nagalmen: ''Ich möchte gern mit dir schlafen . . .''

Alle verlangens die ik twee dagen lang als onvervulbaar had opgeborgen, namen in enkele seconden bezit van me.

Er volgde een wanordelijk half uur, want al wilde ze erg graag, ze voelde zich toch wel schuldig tegenover Heinz. En ik bleef nette jongen genoeg om haar te bezweren toch vooral geen dingen te doen waar ze spijt van zou kunnen krijgen. Al spraken mijn handen ondertussen andere taal . . .

Toen we knuffelend en strelend en in verregaande staat van ontkleding mijn bed bereikt hadden, hakte ze de knoop door: ''Ja, wir machen es . . .'' Ze duwde me achterover op bed en voegde de daad bij het woord. De daad duurde een seconde of dertig, toen was het voorbij. Schuldgevoel maakte ieder genot voor haar onmogelijk. ''Bitte, sei nicht böse'', zei ze.

We zijn naar het strand gegaan en daar hebben we nog minstens een uur tegen elkaar aan gezeten, mijmerend over de liefde in het algemeen en onze coïtus interruptus in het bijzonder.

De volgende dag hebben we nog wat zoentjes uitgewisseld, een tempel bekeken met een Big Buddha en nog eenmaal tot diep in de nacht op de veranda gezeten. Toen scheidden onze wegen: zij gingen een weekje sapvasten op een ander eiland; ik ging eerst maar eens uitslapen. Hun adressen staan nog steeds in mijn agenda, maar een bezoek aan Duitsland zit er niet in; ik heb weinig zin om Heinz te ontmoeten.'

Meer over