De leven is hier hard

De leven is fokked op hier, bradda. Die chappie, die Youssef, die gap die op TEC zat, werd gewoon geprikt met een niffa door wahed Torkoe van 14....

Hassan Bahara

Maar ja, zo is de leven hier. De blauw zit altijd achter ons aan en als we gaan solliciteren, zeggen ze: nee sorry, we hebben al genoeg mensen. Maar als shie Piet of Klaas komt, nemen ze hem meteen aan. En altijd in de media we zijn hangjongeren, we doen dit, we doen dat, maar laat ze hier komen dan, laat ze in mijn schoenen staan, dan gaan ze voelen hoe hard de leven hier is. Net als Appa zegt toch? ‘Want daarom groeit de jeugd op met een mentaliteit van: wilt u staan, want ik kan zitten.’

En die politici praten alleen maar bledder. Onze buurthuis was weg want ze zeiden dat we voor overlast zorgen. Dus gingen we op straat hangen, want ja, wat moet je anders doen? Maar nu komt de blauw ons boetes geven, want er is ze3ma nu samenschoolverbod of hoe die bitch heet. Terwijl ik niet eens op school zit, dus wat praten ze bla? Nee gap, de leven is hard hier, en als je niet uitkijkt wordt je voor niets geklapt. Het is fokking Bronx hier, geen grap.

En vorig weekend werd weer een broeder genakt. In de politiebureau. Die gap kwam gewoon binnen om aangifte te doen. Pompen ze hem meteen vol met lood! Kankerblauw is ziek in hunnie hoofd. Die zwammel poffen je echt om niets. Die broeder kwam, weet ik veel, aangifte doen van z’n gestolen bike en bam!, ze schieten hem meteen kapot.

Ja gap, zo is de leven hier. En dan gaan ze denken dat wat we doen alleen voor de grap doen. We zijn als Pac, gewoon rebellen gast, wat wij doen heet sociale revolutie (van wahed nerd geleerd). Wacht maar, als die shekem Ahmed Marcouch nog een keer met zijn tatta-wannabe kop op tv komt, gaan we rellen als een malle, want we zijn het situatie helemaal zat, gap. We gaan ruïna trappen, hele kankermoer gaat eraan hier, fokking jihadstylo. En billeh, als er cameramensen komen slaan we ze dood met hun camera’s. Wat denken ze wel? Dat we shie apen zijn? Een fokking natuurfilm, oela? Total-loss, jongen!

Gisteren in de moskee, bij taraweehgebed, toen zei Ismael die veel weet van de geloof dat het komt door de fitna dat onze broeders sterven. Hij zei dat de Joden iets in onze eten doen waardoor we zwak zijn geworden en alles gewoon pikken. Hij is slim, hij leest al die dingen van de internet. Hij gaat ook in Tsjetsjenië vechten met de mujahedeen. Maar pas als de Joden zijn uitkering stop zetten.

En o ja, de kanker voor die ze3ma geïntegreerde Marokkanen. Je weet toch, die snitches die elke dag werken of op school zitten. Ze3ma ze denken dat ze Nederlanders zijn. Vieze kontenlikkers. Op tv zeggen dat een kleine groep het voor de grote groep verpest. Fok jullie, bitches! Die tatta’s gaan jullie toch nooit accepteren. Dus doe niet alsof je Jan of Piet bent. Je bent een mokro en je blijft je hele leven mokro, vriend! Met jullie vieze shekemhoofden, vieze verraders. Kanker, ik haat jullie! Denken jullie dat jullie beter zijn, oela? Ik klap jullie moer wanneer dan ook, vieze bitches! Jullie dromen ook zeker over Bush en Sharon enzo. Dat jullie met hun vrienden zijn. Ik haat Marokkanen als jullie!

Maar goed, zoals ik al zei, de leven is hard hier. Zo was die shit hier altijd. Ook in ’98, je weet toch, met de rellen. Helemaal lijp toen. Gelachen gast! Ging helemaal nokkie toen. We hebben ze moer helemaal gesloopt. Stenen gooien, je weet toch. Was net als Palestina. Zelfs me vader deed mee. Echt helemaal lijp.

Maar ja, we moesten wel, want die Joden dachten dat ze ons zomaar weer konden naaien. Komen ze zomaar in onze buurt ons vertellen wat we moeten doen. Fok hunnie! Dus we werden helemaal lijp, vette ruïna getrapt. Tot laat in de avond. Daarna shie fles Absolut genakt, je weet toch. Maar toen we nuchter waren hebben we wel gebeden in de moskee en du3a gedaan en gebeden dat de Joden allemaal kapot gaan.

Toen was het al ochtend en zij we meteen doorgegaan naar de shoppa en paar jonkoes daar geklapt. Helemaal skaffa! En praten over die kankertata’s die ons geen baan willen geven, alleen maar omdat we mokro’s zijn. Echt tfoe man, ik haat deze land. Altijd houden ze je in de gaten. En je hebt niet eens een buurthuis.

Echt, als het zo doorgaat, dan ga ik naar Tsjetsjenië of naar Saoedi-Arabië, man. Want daar horen we thuis, toch? Ook al ben ik dan Berber. Ik wil gewoon weg uit deze land en ergens naar toe gaan waar ze wel de sharia hebben. Daar is de leven minder hard, ik weet het, want de sharia is echt rechtvaardig. Niet zoals hier, waar de blauw je om niets zomaar boetes geeft. Alleen maar omdat je zwart haar hebt. In Saoedi-Arabië heeft iedereen zwart haar. En daar hebben ze gelukkig ook geen blauw.

Ja, dat ga ik doen. Ik ga over een jaar of zo naar Saoedie-Arabië. Maar eerst ga ik met m’n matties nog wat ruïna maken hier. Want ik ga deze buurt niet verlaten voordat we hem helemaal kapot hebben gemaakt.

Meer over