De kijker oordeelt over botox, tosti's en cupcakes

Het licht boven Yolanthe en de goedgevigheid van Oprah.

Aaf Brandt Corstius
Op Twitter meent men dat Yolanthe Cabau van Kasbergen-Sneijder haar lippen heeft opgevuld met botox. Beeld ANP Kippa
Op Twitter meent men dat Yolanthe Cabau van Kasbergen-Sneijder haar lippen heeft opgevuld met botox.Beeld ANP Kippa

Het leven van een BN'er heeft duidelijke voordelen: je mag meedoen aan De slimste mens en je krijgt gratis shampoo en kinderwagens als je er maar genoeg over twittert. Maar het kan ook lastig zijn. Zo beleeft Yolanthe Cabau van Kasbergen-Sneijder al een week de nasleep van die avond dat zij te gast was aan de tafel van Humberto Tan en daar een wat ander gezichtje had dan voorheen.

Yo was iets boller bewangd en had ineens grote, donkerrode lippen. Twitteraars buitelden over elkaar heen om te duiden wat er nu toch aan de hand was met Yolanthe. Was ze zwanger? Aan de botox? Had ze een lippenoperatie gehad? Gewoon veel gegeten? Of dat allemaal tegelijk?

Eerst kregen de belichters van RTL Late Night de schuld en in het laatste nieuws was er sprake van een visagiste die wat al te grondig had gelippenstift. Godzijdank is er nog het laatste redmiddel bij dit soort belangrijke vraagstukken: de poll. De Telegraaf publiceerde er deze week een op haar site met als provocerende stelling: 'RTL Late Night gaat iets doen aan de belichting na alle ophef om onherkenbare Yolanthe.' 90 procent van de lezers koos uit de meerkeuzeantwoorden het scherpe: 'Dan willen we Yolanthe daarna nog wel eens terug zien.' 10 procent vond dat Yo de dupe was geworden van slechte belichting.

Polls over de belichting bij talkshows: dat willen we meer. Kan iemand er een uitschrijven over de sfeerlichtjes bij Pauw?

Tosti's

Even een leuk showbizzmomentje uit het verleden. 'You get a car! You get a car! You get a car! Everybody gets a car!' Dat was inderdaad Oprah Winfrey, in de aflevering van haar talkshow waarin ze iedereen in het publiek een auto cadeau deed, nadat ze eerst had gedaan alsof maar elf mensen in de zaal er een kregen.

Oprah is, al dan niet met de hulp van sponsors, een gul mens. Zo nam ze ooit haar publiek mee naar Disney World en haar personeel naar Australië. Ze gaf een hardwerkende oude werkster een jaar lang een dienstmeid voor zichzelf. Lijkt ons een vicieuze cadeaucirkel, maar goed. En niet lang geleden deed ze Gayle, haar beste vriendin en volgens roddels haar enige ware geliefde, een penthouse van 7 miljoen dollar cadeau. Daarom waren we best benieuwd wat Gayle deze week van Oprah zou krijgen, want Gayle werd 60. Gelukkig instagramde Oprah er wild over - nooit te beroerd om te publiceren over haar eigen cadeaus.

Het viel wat tegen. Gayle kreeg een tafel vol bruine en gele cupcakes die samen de woorden Sweet 60th vormden. Daarnaast had Oprah twee mannen met tosti-ijzers ingehuurd, die tosti's bakten voor Gayle. Omdat ze daar zo van houdt. Tosti's en cupcakes: schattig, maar het ademt ook wel heel erg 'budget-kinderpartijtje'.

Nou ja, Oprah staat tegenwoordig op 190 in de Forbes 400-lijst. Toch weer zes plaatsjes lager dan vorig jaar. Armetierig!

Oprah Winfrey staat op plaats 190 in de Forbes 400-lijst. Beeld afp
Oprah Winfrey staat op plaats 190 in de Forbes 400-lijst.Beeld afp
Meer over