De kerstkaarten van Theresa May

Een van de fijne kersttradities in Groot-Brittannië is het jaarlijkse debat over de kerstkaart van de premier. Is-ie narcistisch? Truttig? Niet christelijk genoeg?

Patrick van IJzendoorn
Één van de drie kerstkaarten die de Britse premier Theresa May in 2016 heeft verstuurd. De kaarten zijn ontworpen door kinderen uit haar kiesdistrict. Beeld epa
Één van de drie kerstkaarten die de Britse premier Theresa May in 2016 heeft verstuurd. De kaarten zijn ontworpen door kinderen uit haar kiesdistrict.Beeld epa

Theresa May nam geen risico en verstuurde drie verschillende kaarten, ontworpen door kinderen uit haar kiesdistrict. Ze heeft al genoeg aan d'r hoofd, zoals de Drie Brexiteers David Davis, Liam Fox en Boris Johnson die zich soms als stoute kinderen gedragen. Laatstgenoemde ergerde zijn bazin afgelopen week nog door achteloos te zeggen dat de bevriende Saoedi's oorlogshitsers zijn.

De eerste kerstkaart die uw correspondent dit jaar kreeg was een afbeelding van een Downton Abbey-achtige dame met de tekst. 'Three wise men? Are you serious?' Met een beetje gevoel voor humor zou May deze kerstkaart hebben rondgestuurd.

Meer over