De kennis van nu, Zembla, Gouden bergen

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij. 

De Kennis van Nu is het wetenschapsprogramma van de NTR met André Kuipers, Diederik Jekel, Liesbeth Staats en Bart Meijer. Beeld .
De Kennis van Nu is het wetenschapsprogramma van de NTR met André Kuipers, Diederik Jekel, Liesbeth Staats en Bart Meijer.Beeld .

De kennis van nu

NPO 2, 19.20 uur

Presentator André Kuipers verdiept zich in de gezichtsherkenning. Hij gaat langs bij de politie in Londen, waar een speciaal team van agenten werkt: de Super Recognisers. Zij zijn exceptioneel goed in het herkennen van gezichten. Hoe herkent het brein een gezicht? Worden computers daarin ooit net zo goed als mensen?

Zembla International

NPO 2, 20.25 uur

De meeste Europese IS-strijders komen uit Frankrijk. In deze Franse reportage infiltreren jonge onderzoeksjournalisten bij de jihadisten. Er wordt getoond hoe eenvoudig het is om propagandamateriaal te verkrijgen en om onder toeziend oog van de Franse geheime dienst af te reizen naar het kalifaat.

Gouden bergen

SBS 6, 20.30 uur

Nadat de tweedelige miniserie goede kijkcijfers had gescoord in januari, produceerde SBS 6 een compleet seizoen van Gouden Bergen, een komische dramaserie over vijf vrouwen uit het rijkeluisdorpje Bergen die door hun mannen in de problemen komen. Met o.a. Jelka van Houten, Plien van Bennekom en Hajo Bruins.

Profiel

NPO 3, 21.20 uur

Met een nieuwe editie van de Toppers in aantocht een profiel van zanger en presentator Gerard Joling. Zijn optredens mogen uitbundig zijn, in de kern is Joling een huismus, die zijn geliefde Noord-Holland nooit zal verlaten. Hij is zo gehecht aan zijn woning in Aalsmeer, dat hij er een internationale carrière voor heeft laten schieten.

Gerard Joling Beeld anp
Gerard JolingBeeld anp

2Doc: Burden of Peace

NPO 2, 23.00 uur

De Nederlandse regisseur Joey Boink portretteert Claudia Paz Y Paz, de eerste vrouw aan het hoofd van het Openbaar Ministerie in Guatemala. Zij bindt de strijd aan met drugsbendes, corruptie en straffeloosheid in het land waar elke dag meer dan twintig mensen worden vermoord en vrijwel nooit iemand wordt opgepakt.

Nooit meer slapen NPO

Radio 1, 00.00 uur

Pieter van der Wielen interviewt de nieuwe Denker des Vaderlands, Marli Huijer (1955). Deze arts en filosoof houdt zich vooral bezig met de vraag hoe mensen tot ordeningen komen. Hoe ordenen we de tijd? Hoe disciplineren we onszelf en elkaar tot gedrag dat het mogelijk maakt om vreedzaam samen te leven?

Meer over