De Haan officieel tot winterstop trainer van sc Heerenveen

Foppe de Haan blijft tot de winterstop de trainer van sc Heerenveen. Dat maakte de club woensdag bekend op de eigen website. De Haan werd op woensdag 21 oktober aangesteld als trainer nadat Dwight Lodeweges ontslag nam.

Foppe de Haan Beeld photo_news
Foppe de HaanBeeld photo_news

'We zijn blij dat Foppe bereid is om de komende weken aan te blijven als interim-trainer. Dit geeft rust en is het beste voor de club. Het geeft ons de mogelijkheid om zorgvuldig op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer', zo zei manager voetbalzaken van Heerenveen Hans Vonk.

De Haan liet eerder zelf al weten dat de kans groot is dat hij langer zou blijven. 'Ik zal wel blijven tot de kerst. Dat zit er dik in nu. Ik vind het ook leuk, moet ik zeggen', zo zei hij zondag tegen de NOS. Onder De Haan speelde Heerenveen tot dusver drie wedstrijden: Helmond Sport (beker) en SC Cambuur werden verslagen met respectievelijk 1-0 en 2-0. Tegen Willem II speelden de Friezen met 2-2 gelijk. Heerenveen staat op de veertiende plaats in de Eredivisie.

Foppe is terug bij zijn club, voor even dan

Eerste training Foppe ús ferlosser, Foppe de vaderfiguur, Foppe de crisismanager. Hoe je de voetbalcoach ook noemt, een zaak is duidelijk: het vertrouwen in De Haan (72) is oneindig groot in Heerenveen. (+)

Meer over