De elektrische fiets is gewild, Accell Group ziet omzet stijgen

De elektrische fiets wordt populairder. Daardoor is de omzet en het bedrijfsresultaat van fietsenfabrikant Accell Group gestegen.

VAN ONZE VERSLAGGEEFSTER LISETTE VAN ENGELEN

AMSTERDAM - Niet alleen ouderen kopen de fietsen, ook plattelandsbewoners willen vaker een elektrisch exemplaar om de dagelijkse tocht naar het werk of school makkelijker te maken.

'Daar spelen wij op in door modellen te maken die ook voor jongere kopers aantrekkelijk zijn', zegt René Takens, bestuursvoorzitter van het beursgenoteerde bedrijf Accell Group. De Nederlandse producent verkocht in het eerste half jaar minder traditionele fietsen, maar de elektrische varianten waren zo gewild dat het bedrijf vrijdag positieve halfjaarresultaten kon laten zien.

Ten opzichte van een jaar eerder verkocht de fietsenfabrikant 28 procent meer elektrische fietsen. Ook de verkoop van fietsonderdelen droeg bij aan de groei door een omzetstijging van 5 procent. Volgens Takens leidden een koud voorjaar en dalend consumentenvertrouwen tot lagere fietsomzetten dan verwacht. Desondanks kwamen de resultaten boven die van 2012 uit.

In de eerste zes maanden van dit jaar realiseerde Accell Group een omzetgroei van 13 procent tot 503,8 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat steeg met 19 procent tot 35,5 miljoen euro. De fietsenfabrikant verwacht dat de trend de rest van het jaar door zal zetten en dat de omzet blijft groeien.

Reorganiseren

Het bedrijf uit Heerenveen kondigde in april een reorganisatie aan door de productie van fietsen voor Batavus en Sparta samen te voegen. Daardoor vervallen 45 arbeidsplaatsen.

Tegelijkertijd met de halfjaarcijfers maakte Accell Group bekend dat deze reorganisatie in de zomer van 2014 afgerond moet zijn.

De fietsenproducent maakt onder andere bekende fietsenmerken zoals Batavus, Sparta, Koga en Loeki. De fietsen worden in meer dan zeventig landen verkocht.

Behalve de vestiging in Nederland, heeft het bedrijf productievestigingen in Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Turkije en Canada. Wereldwijd werken ongeveer 2500 mensen bij de fabrikant.

Beleggers reageerden positief op de halfjaarresultaten van fietsenfabrikant Accell Group. De aandelen van het bedrijf stegen vrijdag met 3,5 procent.

undefined

Meer over