Appdate

De Drie Apps van de Week: Sudoku Denksport, Almost Impossible en Heppee

Volkskrant.nl zet elk weekeinde de leukste, handigste en meest informatieve apps voor u op een rij. Deze week: sudoku's maken, een balletje stuiteren en het co-ouderschap in goede banen leiden.

null Beeld thinkstock
Beeld thinkstock

Puzzels

Liefhebbers van sudoku's hoeven niet langer hun pen en puzzelboekje overal mee naar toe te slepen. Denksport heeft namelijk een app voor iOS en Android uitgebracht waarmee je de puzzels naar je telefoon of tablet brengt. Ze worden geleverd in maar liefst twaalf verschillende categorieën, van 'beginner' tot 'extreem gevorderd' en bevatten lekker grote tekens, zodat ze ook prima speelbaar zijn voor mensen met wat minder goede ogen. De app slaat je voortgang op zodat je ook zonder internetverbinding kunt verder spelen, en houdt je prestaties bij.

Sudoku Denksport app kan gratis worden gedownload, maar als je er langere tijd van wilt genieten zul je er toch wat geld aan moeten spenderen. De eerste paar sudoku's kun je gratis maken, maar voor de meeste puzzels heb je 'credits' nodig. Daarvan kun je er een paar verdienen door je aan te melden, maar verder zul je ze moeten kopen. Voor liefhebbers van sudoku's zal dat waarschijnlijk geen probleem zijn: als je een paar euro uitgeeft kun je weer uren vooruit met verschillende puzzels. Veel duurder dan telkens nieuwe boekjes kopen zal het niet zijn.

Sudoku Denksport (gratis, met in-app aankopen)
App Store
Google Play

null Beeld App Store
Beeld App Store

Stuiterbal

Sudoku's kunnen behoorlijk uitdagend zijn, maar wie op zoek is naar een uitdaging van een hele andere soort kan terecht bij 'Almost Impossible'. In dit spelletje stuur je een uit zichzelf stuiterend balletje door een 2d-omgeving door het naar links of rechts te bewegen. Daarvoor druk je respectievelijk links of rechts op je touchscreen. Meer opties dan dat heb je niet (afgezien van een pauze-knop). Klinkt simpel, maar is in de praktijk nogal lastig, omdat je het balletje langs allerlei obstakels en bewegende platforms moet leiden. Doordat het balletje uit zichzelf op en neer stuitert, komt alles aan op een goede timing.

De naam Bijna Onmogelijk is licht overdreven: je zult vaak af gaan, maar na een paar keer proberen kom je doorgaans toch wel weer verder. Duivels lastig is een betere omschrijving. Maar niet té moeilijk, vooral dankzij de vele checkpoints. Kom je echt niet verder dan kun je tegen betaling een stukje overslaan. Wie een beetje uitdaging wil kan hier lang zoet mee zijn. Grafisch is de game ook prima in orde: de omgevingen ogen minimalistisch-futuristisch en je wordt begeleid door een catchy chiptune-soundtrack. Stuiteren maar!

Almost Impossible
App Store (1,99 euro, met in-app aankopen)

null Beeld App Store
Beeld App Store

Gescheiden

Scheiden doet lijden, luidt een bekende uitdrukking. Dat geldt voor de ouders, maar zeker ook voor de eventuele kinderen. Feit is dat een scheiding doorgaans een hoop gedoe met zich meebrengt: ouders die onderling allerlei afspraken moeten maken en regelingen moeten treffen en kinderen die vaak opeens twee thuisadressen hebben. De nieuwe (uit Nederland afkomstige) app Heppee is in het leven geroepen om zowel ouders als kind daarbij te helpen.

Voor ouders bevat de app een agenda waarin ze bijvoorbeeld de bezoekregeling of logeerweken van hun kind(eren) kunnen zetten. Daarnaast kunnen zij belangrijke gegevens over hun kinderen opslaan, zoals telefoonnummers en kledingmaten. Voor het kind kan een apart account worden aangemaakt. Via een vrolijk en kindvriendelijk menu kan daar gemakkelijk een berichtje naar (één van de) ouders worden gestuurd. Handig voor een digitale nachtzoen bijvoorbeeld. Een ideale app voor het co-ouderschap.

Heppee (gratis)
App Store
Google Play

null Beeld App Store
Beeld App Store
Meer over