Update

De Boer: 'Laat Ajax en Feyenoord tegelijk in actie komen'

Ajax en Feyenoord moeten volgende week zondag tegelijkertijd in actie komen. Dat betoogde trainer Frank de Boer vandaag na het gelijkspel van Ajax tegen Vitesse (1-1).

null Beeld anp
Beeld anp

Ajax heeft drie speelronden voor het einde van de competitie 6 punten meer en een veel beter doelsaldo dan Feyenoord. De formatie uit Amsterdam kan zondag alleen kampioen worden als Feyenoord punten verliest bij PSV. Het duel van Ajax met ADO begint om 12.30 uur, PSV en Feyenoord trappen pas 4 uur later af.

'Ik zou zeggen: allebei om half drie beginnen', aldus De Boer. 'Voor mij is dat heel simpel en niet zo moeilijk. Ik ga hier niet over, maar misschien dient onze directie wel een verzoek in bij de KNVB. Dat zal maandag wel besproken worden.'

De Boer: 'Het lijkt me niet handig als 50.000 mensen in of rond de ArenA moeten wachten totdat Feyenoord is afgelopen. En wat denk je van al onze fans die in de stad gaan kijken? Dat is niet handig wat betreft veiligheid en zo.'

De KNVB onderzoekt de mogelijkheid om Ajax en Feyenoord volgend weekeinde tegelijk te laten spelen, zo meldt de NOS. 'We zijn nu in gesprek met de autoriteiten, de clubs en de uitzendgerechtigden', aldus een woordvoerder van de voetbalbond.

De KNVB verwacht de komende dagen uitsluitsel te kunnen verschaffen.

undefined

Meer over