DANS

Theatergroep Laan van Poot danst Sonetos del amor oscuro ('Sonetten van duistere liefde') van Federico Garcia Lorca. Een voorstelling met dans, poëzie en live-muziek....

Tournee

Choreografe Anouk van Dijk completeert Adriana's Trilogie met Eter/ Ether, op muziek van Tony Overwater en Calliope Tsoupaki. De trilogie wil een ode zijn aan 'het leven en de veerkracht van de vitaliteit'. Vanavond en woensdag in Rotterdam (Schouwburg), 23 mei in Tilburg (Schouwburg). 'Het is een prachtige mengeling van gekunstelde en organische bewegingen die Van Dijk in Eter met haar kwintet heeft gecreëerd.' (Annette Embrechts)

Scapino Rotterdam met No van Leine & Roebana i.s.m. het componistencollectief Soundpalette, New Cycle van Keith-Derrick Randolph op muziek van Reich en Located behaviour, shaped in attitude van Georg Reischl. Vanavond in Leiden (Schouwburg), 22 t/m 24 mei in Rotterdamse Schouwburg, 26 mei in Oss (De Lievekamp), 27 mei in Eindhoven (Stadsschouwburg) en tot slot 30 mei in Den Helder (De Kampanje).

Romy & July van de Spanjaard Ramon Oller door Introdans, vrijdag in Heerlen (Stadsschouwburg), zaterdag in Arnhem (Schouwburg), zondag in Amsterdam (Stadsschouwburg), dinsdag in Zwolle (Odeon), 27 mei in Stadskanaal (Geert Teis), 28 mei in Groningen (Stadsschouwbrug).

Den Haag

Jiri Kylian heeft voor zijn nieuwe avondvullende productie One of a Kind bij het Nederlands Dans Theater 1, een bijzondere groep mensen bij elkaar gebracht. Zo begeleidt cellist Pieter Wispelwey de 32 dansers van het NDT 1 live in een compositie van de Australische componist/cellist Brett Dean. De Japanse architect Atsushi Kitagawara tekende voor het toneelbeeld. Met 'One of a Kind' wordt het 150-jarig bestaan van de Grondwet herdacht. Vanavond, donderdag en vrijdag nog in het Lucent Danstheater, t/m 22 mei.

Utrecht

Het Tanztheater der Komische Oper Berlin brengt het avondvullende ballet Sonnenkönig - Eine Reise, een choreografie van Jan Linkens. Op barokmuziek uitgevoerd door het Nederlands Balletorkest en muziek van Senegalese drummers. Op 21 mei in de Stadsschouwburg.

Het derde programma van De Rotterdamse Dansgroep van dit seizoen bestaat uit Natura Naturata, nieuw werk van Rick Kam op muziek van Bach en een nieuwe choreografie van Jacopo Godani. Laatste voorstellingen op 27 en 28 mei in de Blauwe Zaal.

Meer over