DANS

Tournee..

In Beautiful You van Galili Dance zijn zeven mannelijke stereotypen met elkaar in gevecht. Een sportman, een yup, een flierefluiter et cetera. Vier musici begeleiden deze zevensprong vol manpower met een compositie van slagwerker Michel Grens. Daarbij schuwen ze de interactie met de dansers niet. Een avondvullende choreografie van Itzik Galili. Vanavond in Drachten (De Lawei), 9 december in Leeuwarden (De Harmonie), 10 december in Sneek (Amicitia Theater).

Krisztina de Châtel met een vervolg op Lara, waarin het computerspelletje 'Tomb Raider' de bewegingen van de dansers dicteert. In Lara and Friends, dat ook een reprise van 'Lara' bevat, bouwen de dansers hun eigen virtuele wereld. Zaterdag in Nijmegen (Stadsschouwburg), 7 december in Breda (Chassé Theater), 9 december in Hoorn (Het Park).

Een première van Paul Lightfoot bij het Nederlands Dans Theater, samen met 'Enemy in the Figure' van Forsythe, 'Petite Mort' van Kylian en 'Two Gold Variations' van Hans van Manen op één programma. Vanavond, vrijdag en zondag in Amsterdam (Muziektheater), 7 december in Eindhoven (Stadsschouwburg), 9 en 10 december in Den Haag (Lucent Danstheater).

Het Nederlands Dans Theater II met 'Garnet' van Shusaku Takeuchi, 'Garden' van Rui Horta en 'Minus 16' van Ohad Naharin - drie nieuwe werken, die werden gepresenteerd in Holland Dance. Vanavond en vrijdag in Den Haag (Lucent Danstheater), 11 december in Maastricht (Theater a/h Vrijthof).

1, 2 1, 2, 3, 4 is een choreografie van Truus Bronkhorst en Marien Jongewaard voor negen mannen en één vrouw. Een productie van Nieuw West en Stichting van de Toekomst. Vanavond in Purmerend (De Purmaryn), vrijdag in Zaandam (Zaantheater) en 11 december in Alphen a/d Rijn (Parktheater).

Amsterdam

In Het Veem Theater vanavond t/m zondag The Space Between Us, een choreografie van Sassan Saghar Yaghmai, die jaren geleden uit Iran naar Nederland vluchtte. Regie: Saskia Goldschmidt.

Reckless Reckoning is een duet van Salav Sanchis en Florence Augendre, een Spaanse danser en een Franse danseres die al jaren in België werken. Dinsdag en woensdag in De Brakke Grond.

In 1986 ging 'Dubbelspoor' in première, een choreografie van Beppie Blankert op muziek van Louis Andriessen. Uitgangspunt vormde een tekst van Beckett over twee mannen die op een trein wachten. Nu is er Dubbelspoor, een remake, een co-productie van Dansers Studio en het Grand Theatre Groningen. Van 2 t/m 12, 14 en 15 december in Theater Bellevue.

Rotterdam

Tweeëntwintig ballroomdansparen dansen de jive, jitterburg, tango, mambo en Weense wals in de show Burn the Floor, woensdag in Ahoy'.

Tilburg

In de Schouwburg op 7 en 8 december Raz met Laub/Tuerlings, een tweeluik dat bestaat uit een choreografie van Hans Tuerlings, Go with me, en van de Belgisch/Zweedse theatermaker Michael Laub, Fortaleza (inside the bananatree).

Meer over