DANS

Het Kroatische dansgezelschap Montazstroj is een paar dagen in Nederland en geeft nog vanavond en zaterdag voorstellingen - 'rauwe performance' - in het Grand Theatre in Groningen....

Op 27, 28 en 29 oktober in DansWerkplaats Amsterdam de presentatie van nieuw werk van drie choreografen: Valentino Cabro met Pupa - a childish expression of pain, Carlos Marques met Tussentijd en Iris Tenge met Mid-way Moments.

Het Koninklijk Ballet van Vlaanderen presenteert zaterdag (om 20 uur) en zondag (om 14 uur) in de Grote Zaal van de Stadsschouwburg Amsterdam Antwerp - New York. De Newyorkse choreograaf Christopher d'Amboise brengt Die Kunst der Fuge op muziek van J.S. Bach, The Golden Mean op muziek van Bartók, en Just One of Those Things op muziek van Irving Berlin en Cole Porter. De Antwerpse huischoreograaf Danny Rosseel brengt Disregarding Changes op muziek

van Górecki in Nederlandse première.

Middels een manifestatie met dansvoorstellingen en een discussie op 30 oktober in Felix Meritis in Amsterdam, wil het IDO (Informeel Dans Overleg) de aandacht vestigen op de acute problemen die zijn onstaan door het verdwijnen van de dans-accomodaties Artemis en het Planciusgebouw.

Voormalig danser bij The Royal Ballet Nicolas Johnson vertolkt de rol van de fameuze danser Nijinsky die in een sanatorium in Zwitserland vecht tegen krankzinnigheid in de theatersolo Nijinsky: death of a faun. Op 1 november in de Eindhovense Stadsschouwburg, op 3 en 4 november in de Arnhemse Stadsschouwburg, op 7 november in de Haarlemse Stadsschouwburg, op 9 november in Theater a/d Parade, Den Bosch op 10 november in het Los-theater in Maastricht, op 14 november in Theater Zuidplein in Rotterdam.

Meer over