dans

Carmen, flamencoversie door het Catalaanse dansgezelschap Metros o.l.v. Ramón Oller. Vanavond t/m zondag in RAI, Amsterdam...

White Dreams, winterprogramma van Introdans met White van Lin Hwai-min,White Streams van Ed Wubbe (op muziek van Arvo Pärt) en de première vanGeen Zwanen Meer van Adriaan Luteijn, op muziek van Theo Sieben. Op 10 en11 januari in Nijmegen (Stadsschouwburg), 13 januari in DeventerSchouwburg.

E2 7SD, van choreograaf Rafael Bonachella, en twee nieuwe werken van TonSimons, Four Trios en (P)art-Trap/Time Remix, door Dance Works Rotterdam,vrijdag en zaterdag in de Toneelschuur, Haarlem; 11 januari in Den Bosch(Verkadefabriek).

Membrane door Galili Dance met twee wereldpremières van Itzik Galili.Gebaseerd op John Adams compositie `Shaker Loops`. Vanavond inStadsschouwburg Groningen, zaterdag in Apeldoorn (Orpheus) en tot slot op18 januari in Eindhoven (Stadsschouwburg).

Parels van de zee, dans van duizend eilanden door Het InternationaalDanstheater. Een programma met swingende Caribische salsa, Aziatischedansen, Ierse tapdans en ritselende rieten rokken. Vanavond in Amstelveen(Schouwburg), vrijdag in Gouda (Schouwburg), 7 en 8 januari in Amsterdam(De Krakeling), 12 januari in Zwolle (Odeon).

Föld (reprise) door dansgroep Krisztina de Châtel. Als metafoor voorde strijd tegen de materie en om het bestaan ploegen de dansers eenaardewal om. Op muziek van Philip Glass. Vanavond in Enschede (TwentseSchouwburg), zaterdag in Dordrecht (Kunstmin), 12 januari in Hoorn (HetPark).

Limbo - dichter bij dans, een tweeluik met klankgedichten en dans vande choreografen Ed Wubbe en Marco Goecke, door Scapino Ballet Rotterdam.Vrijdag in Amsterdam (Stadsschouwburg), 11 januari in Enschede (PodiumTwente) en tot slot op 12 januari in Gouda (Schouwburg).

Meer over