Dans

Internationale Keuze van de Rotterdamse Schouwburg: vanavond en vrijdag Alone/Gregoire door Remote Control Productions en Michael Laub; 21 en 22 september Forgeries, love and other matters door Damaged Goods (Meg Stuart/BenoLachambre/Hahn Rowe)....

Fuego!, dansspektakel waarin Spaanse hedendaagse en traditionele dans samensmelten. Choreografie: Carmen Mota. Van 17 t/m 19 september in de Rai in Amsterdam, 22 en 23 september in het Oude Luxor Theater in Rotterdam.

Phoenix door The Liminal Institute. Een choreografie van Martin Butler, die zich liet inspireren door de mythische figuur Phoenix. Tot en met 18 september in de Brakke Grond in Amsterdam, premi vanavond.

Droom door het Nationale Ballet met Droom van David Dawson La Valse van George Balanchine en Midzomernachtsdroom van Sir Frederick Ashton. Tot en met 26 september in het Muziektheater in Amsterdam.

Introdans Gala door Introdans met Gala van Luteijn, Strange Humors van Robert Battle, Beyond van Adam Hougland en Andante van Hans van Manen. Verder worden er oudere stukken gedanst van o.a. Ton Wiggers, Nacho Duato, Nils Christe en Marius Petipa. Op 16 september in Theater a/d Parade in Den Bosch, 18 september in Orpheus in Apeldoorn, 20 september in Stadsschouwburg Utrecht.

Nieuwe Blijdschap door Raz. Choreografie: Hans Tuerlings. Een uur lang vol vrolijke terloopse bewegingen. Vrijdag in Schouwbrug Arnhem, 21 september in de Toneelschuur Haarlem, 23 september in Theater a/h Spui in Den Haag.

Meer over