DANS

Tournee..

HDV-Productions haalde de voorstelling Under the influence van Legs on the Wall & Company B Belvoir naar Nederland. Een Australische productie, die een mengeling is van theater, dans, acrobatiek en humor, geregisseerd door Kate Champion die onder meer betrokken is geweest bij de befaamde DV8. Vrijdag in Hoofddorp (De Meerse), zaterdag in Waalwijk (De Leest), 21 september in Heerlen (Stadsschouwburg), 22 september in Zoetermeer (Stadstheater), 25 september in Groningen (Stadsschouwburg).

De Australische voorstelling ARC Dreaming bestaat uit dansen en rituelen van aboriginals en de bewoners van de Torres Strait Islands. Met een hoofdrol voor de didgeridoo. Vanavond t/m 25 september in Den Haag (Theater a/h Spui), 29 en 30 september in Breda (Chassé Theater).

A Touch of Weill van danser en zanger Joaquim Sabaté was vorig jaar te zien op het CaDance Festival en maakt nu een tournee. Uitgangspunt van de voorstelling zijn liederen van Kurt Weill, uitgevoerd door counter-tenoren, onder wie Sabaté zelf. Op 21 september in Haarlem (Toneelschuur), 24 september in Arnhem (Schouwburg).

Het Nationale Ballet heeft een tourneeprogramma samengesteld met choreografieën op muziek van Beethoven: Adagio Hammerklavier van Hans van Manen, 7de Symfonie van Toer van Schayk en een nieuw werk van Xin Peng Wang op Beethovens Negende symfonie. Vanavond, zaterdag en zondag in Amsterdam (Muziektheater), dinsdag 21 september in Eindhoven (Stadsschouwburg), woensdag 22 september in Utrecht (Stadsschouwburg), 24 september in Gouda (Schouwburg) en 25 september in Maastricht (Theater aan het Vrijthof).

In de Argentijnse productie Tango Pasión worden de tangodansers en zangers muzikaal begeleid door het Sexteto Mayor. Vanavond en vrijdag in Nijmegen (Stadsschouwburg), 18 en 19 september in Den Bosch (Theater a/d Parade), 21 september in Oss (de Lievekamp), 23 en 24 september in Rotterdam (Luxor Theater).

De show Tap Dogs ontstond in de staalstad Newcastle in Australië. Stoere mannen doen de tapdans herleven, waarbij ze gebruik maken van stevige live-muziek. Vanavond t/m 18 september in Rotterdam (Luxortheater), 20 t/m 25 september in Breda (Chassé Theater).

Amsterdam

Verge, News from Nowhere is een choreografie van Diane Elshout en Frank Händeler, die tot stand kwam i.s.m. Henri van Zanten (dramaturgie en muziek). Ook dj Robert Kalcik verleent zijn medewerking.Over het balanceren op de grens en het moment van transformatie. Vanavond t/m 30 september op de Transformatorzolder van de Westergasfabriek.

Raz/Hans Tuerlings met . . . delle Reliquie (casa del sogno) van Tuerlings, van 21 t/m 25 september in Theater Frascati.

Een reprise van 1, 2 - 1, 2, 3, 4, een choreografie van Truus Bronkhorst en Marien Jongewaard voor negen mannen en één vrouw, Bronkhorst zelf. Een productie van Nieuw West en Stichting van de Toekomst. Vanavond t/m 25 september in de Brakke Grond.

Rotterdam

In het kader van De Keuze van de Schouwburg vanavond in de Grote Zaal Extra dry van Emio Greco en Pieter C. Scholten.

Meer over