DANS

O Vertigo is sinds 1984 het Canadese dansgezelschap van Ginette Laurin. Het maakt tot eind november een tournee door Nederland met de avondvullende productie La bête/ The beast within....

Tournee

In Diapason van het Nederlands Dans Theater 1 begeleiden de Orkater-leden Thijs van de Poll en Peter Zegveld tweeëntwintig dansers 'live' met veertien geluidsmachines. Verder op dit NDT 1-programma nieuw werk van de Australische choreograaf Gideon Obarzanek op 'dirty-lo-fi'-muziek van Luke Smiles en Kyliáns Bella Figura. Vrijdag en zaterdag in Rotterdamse Schouwburg, op 4, 6 en 7 november in Amsterdam (Muziektheater).

De Danswerkplaats Amsterdam produceert Sometimes he seems an enemy. . . van en door de Amerikaanse danser, choreograaf Ted Stoffers. 'Een onderzoek naar de complicaties van een persoonlijke relatie, vormgegeven in lichaamstaal'. Zaterdag in Maastricht (Lösstheater), dinsdag in Nijmegen (O'42), 23 t/m 26 oktober in Amsterdam (Veemtheater).

Nico door Scapino Ballet Rotterdam is een avondvullende dansproductie van choreograaf Ed Wubbe over het leven en de muziek van de legendarische Velvet Underground-zangeres Nico (1938-1988). De muziek is van haar Underground-collega John Cale. Vanavond in Roosendaal (de Kring), vrijdag in Tiel (Agnietenhof), 21 oktober in Bergen op Zoom (de Maagd), 22 oktober in Gouda (Schouwburg), 23 oktober in Breda (Chassé Theater).

Amsterdam

Rooster, het ballet dat Christopher Bruce maakte op nummers van The Rolling Stones, staat opnieuw op het repertoire van Het Nationale Ballet, samen met 'Concerto Barocco' en 'Apollon Musagète' van Balanchine. Zaterdag, 23, 24 en 29 oktober en 2 november (14 uur) in het Muziektheater.

Het Nationale Ballet stelde een programma samen met Groosland van Maguy Marin, het 'dikkertjesballet', naast 'Etudes' van Harald Lander en twee werken van Martha Graham, Lamentation en Embattled Garden. Op 21 en 27 oktober in het Muziektheater.

Meer over