DANS

Over de vloer van Theater Carré zwieren van 20 t/m 25 mei ruim vijftig dansers van het Sint Peterburg State Ice Ballet op de kunstschaats in 'The Sleeping Beauty' en 'Het Zwanenmeer'....

Amsterdam

In Theater Frascati gaat vanavond de danstheatervoorstelling Mooie woorden in première, een coproductie van stichting Unica en het Grand Theatre in Groningen. Een project van choreografe Cecile van Deursen, regisseur Dave Schwab en drie dansers.

Den Haag

De Rotterdamse Dansgroep besluit het tourneeprogramma dat 'House' van Tere O'Connor, 'Clay II' van Ton Simons en een reprise van 'Clay' bevat, vanavond in Theater aan het Spui.

Rotterdam

In Lantaren/Venster op 21 en 22 mei de Nederlandse danspremière Incarnadine & Two Lies door de Lucy Guerin Company (Verenigde Staten/Australië).

Tilburg

S.O.A.P. Dance Theatre Frankfurt brengt vrijdag in de Schouwburg een eenmalige dansvoorstelling in Nederland: Object Constant van choreograaf Rui Horta.

Tournee

Het Koninklijk Ballet van Vlaanderen herneemt het ballet Cinderella, gebaseerd op het sprookje Assepoester, van de Amerikaanse danser/choreograaf Peter Anastos uit 1992. Een volksverhaal dat zich afspeelt in de 17de eeuw, in het land van Rubens en Van Dyck. Vanavond in Breda (Chassé Theater), op 28 mei in Venlo (De Maaspoort).

Pull the Plug/Anybody is een voorstelling van het choreografenduo Blok & Steel en rappers van Poodle Naked. De voorstelling is een remake van 'Anybody', dat twee jaar geleden tijdens Springdance in première ging, en de nieuwe choreografie 'Pull the Plug'. Vanavond in Leeuwarden (De Harmonie), op 30 mei in Maastricht (Theater a/h Vrijthof).

Truus Bronkhorst, Marien Jongewaard and friends heet de voorstelling van het duo Bronkhorst & Jongewaard, vanavond in Haarlem (Toneelschuur), 27 en 28 mei in Rotterdam (Schouwburg).

Scapino Rotterdam presenteert Below Paradise van choreograaf Itzik Galili, op zaterdagvond en zondagmiddag 18 mei in Amsterdam (Stadsschouwburg), 23 in Gouda (Schouwburg).

Introdans brengt Barok, een choreografie van Kirsten Debrock en Ton Wiggers. Op 19 mei in Maastricht (Theater a/h Vrijthof), 21 mei in Arnhem (Stadsschouwburg).

Meer over