DANS

Het Nationale Ballet brengt een première van Itzik Galili, Is it far to go?, zijn eerste ballet voor dansers op spitzen, op muziek van Bach....

Tournee

Het Ballet van Vlaanderen toert rond met Carmina Burana, een choreografie van Mauricio Wainrot op muziek van Carl Orff. Vanavond in Amsterdam (Carré), 12 november in Tilburg (Schouwburg).

The Fall, de avondvullende dansproductie van Truus Bronkhorst en Marien Jongewaard voor acht mannelijke dansers, vrijdag in Hasselt (CC), 11 november in Leeuwarden (De Harmonie), 12 november in Almere (De Metropole), 13 november in Breda (Chassé Theater), 14 november in Zwolle (Odeon).

Het nieuwe noordelijke dansgezelschap Galili Dance o.l.v. Itzik Galili met The Familiar Stranger, vanavond in Stadskanaal (Geert Teis), woensdag in Dronten (De Meerpaal), 13 november in Terneuzen (Zuidlandtheater).

La porta e il vestibolo, Stanza del lebbroso door Raz van Hans Tuerlings, vanavond t/m zaterdag in Amsterdam (Frascati), 11 en 12 november in Leiden (LAKtheater).

Bach en vogue door Introdans, met choreografieën van Conny Janssen, Nicolas Musin en Heinz Spoerli op muziek van Bach. Vanavond en vrijdag in Amsterdam (Stadsschouwburg), dinsdag in Middelburg (Schouwburg).

Amsterdam

Het Nederlands Dans Theater brengt een reprise van het avondvullende Mabul van Ohad Naharin. Vanavond en vrijdag in het Muziektheater.

Den Haag

Het festival CaDance biedt meer dan twintig premières. In Theater a/h Spui op 9 en 10 november om 19 uur het programma Our Time I met twee korte choreografieën: geïnspireerd door Kavafis, de dichter van de homoseksuele erotiek, maakten de dansers Jean Louis Barning en Oerm Matern een duet over mannenvriendschap. Drie gedichten symboliseren een ontluikende, fatale en onmogelijke relatie. Bennie Bartels en Pim Boonprakob menen na jaren van omzwervingen te zijn aangekomen op het scharnierpunt tussen danser en choreograaf. In Onder-weg 86-98 staat de fysieke snelheid van een dansnomadisch bestaan tegenover de trage wetten van een carrière als choreograaf. Voorts in Korzo op 5, 6 en 7 november Höhenluft van Andreas Denk e.a.; op 6 en 7 november in Theater a/h Spui zowel City Mapping van Keith Derrick Randolph als Opblaashelden, een familievoorstelling van Arthur Rosenfeld; op 9 en 10 november in Korzo A Touch of Well van Joaquim Sabaté en in Theater a/h Spui Our Time II met werk van o.a. Emio Greco. Op 7 en 14 november kan het publiek een kijkje achter de schermen nemen.

Het Nederlands Dans Theater viert zijn twintigjarig bestaan met een jubileumprogramma, dat bestaat uit een première van Jiri Kylian en van Johan Inger, aangevuld met 'Déjà vu' van Van Manen en 'Skew-whiff' van Paul Lightfoot. Op 11 en 12 november in Lucent Danstheater.

Maastricht

Truus Bronkhorst, Angela Guerreiro en Marc Vanrunxt werkten met vijf danseressen van de opleidingen in Antwerpen, Aken en Maastricht. Triptych, an international danceproject, op 6 en 7 november in het Lösstheater.

Rotterdam

In de Schouwburg op 6 en 7 november het Nationale Ballet met Assepoester van Ashton op muziek van Prokofjev.

Meer over