DANS

Choreografe Anouk van Dijk completeert Adriana's Trilogie met Eter/ Ether, op muziek van Tony Overwater en Calliope Tsoupaki. De trilogie wil een ode zijn aan 'het leven en de veerkracht van de vitaliteit'....

Tournee

Scapino Rotterdam met No van Leine & Roebana, New Cycle van Keith-Derrick Randolph op muziek van Reich en Located behaviour, shaped in attitude van Georg Reischl. Vrijdag in Utrecht (Stadsschouwburg), zaterdag in Spijkenisse (De Stoep), dinsdag in Kampen (Stadsgehoorzaal), 20 mei in Leiden (Schouwburg).

Het derde programma van De Rotterdamse Dansgroep van dit seizoen bestaat uit Natura Naturata, nieuw werk van van Rick Kam op muziek van Bach en een nieuwe choreografie van Jacopo Godani. Vrijdag in Arnhem (Stadsschouwburg) en tot slot op 27 en 28 mei in Utrecht (Blauwe Zaal).

Amsterdam

Pels is een voorstelling van Jakop Ahlbom waarin twee danseressen (Silke Hundertmark, Inken Landskröner) en drie mimespelers (Jakop Ahlbom, Luc van Esch, Silke Hundertmark) elkaar ontmoeten. Een voorstelling over familie, zondag en verveling. Vrijdag, zaterdag en zondag in Het Veem Theater.

In Theater Cosmic vanavond, vrijdag en zaterdag Zijn of Zwijgen, een choreografie van Sassan Saghar Yaghmai, geproduceerd door DansWerkplaats Amsterdam.

Breda

Laatste voorstelling van het Russisch-klassiek programma van Het Nationale Ballet met La Bayadère van Petipa als hoofdmoot, met 'Paquita' van Mazilierin en vier Russisch-klassieke pas de deux. Vrijdag in Chassé Theater.

Den Haag

Jiri Kylian heeft voor zijn nieuwe avondvullende productie One of a Kind bij het Nederlands Dans Theater 1, een bijzondere groep mensen bij elkaar gebracht. Zo begeleidt cellist Pieter Wispelwey de 32 dansers van het NDT 1 live in een compositie van de Australische componist/cellist Brett Dean. De Japanse architect Atsushi Kitagawara tekende voor het toneelbeeld. Met 'One of a Kind' wordt het 150-jarig bestaan van de Grondwet herdacht. Alleen te zien in het Lucent Danstheater, t/m 22 mei.

Rotterdam

Arthur Rosenfeld en Ana Teixidó van Dansgroep De Meekers brengen Tricks of Memory, 'a dance story'. Vanavond (première), vrijdag en zaterdag in de Schouwburg.

Op de eerste verdieping van Witte de With, centrum voor hedendaagse kunst, is een grote ovale tribune gebouwd door de kunstenares Rita McBride. Vanavond t/m zondag is daar om 22 uur Ways of Watching te zien, een voorstelling van choreograaf Hans Van den Broeck en videaste

Sikay Tang door Les Ballets C. de la B.

Meer over