Dans

Two old ladies door Quade & Paiva Company. Danstheater gepireerd op Twee Oude Vrouwtjes van Toon Tellegen. Tot en met 10 januari in het Korzo Theater in Den Haag, premi vanavond....

Earthlinks - Life wants to live door Elshout/Heler. Duet over het dierlijke in de mens en het menselijke in het dier. Op 9 en 10 januari (premi) in de Toneelschuur in Haarlem.

Blauwbaards Burcht/SZ 110 La Sonate, twee choreografievan Karole Armitage op muziek van B Bartuitgevoerd door het dansgezelschap l'Op de Nancy et de la Lorraine, op 8 januari in Het Muziektheater, Amsterdam; op 9 januari in Het Muziektheater een andere dansgroep uit het Franse Nancy, het Ballet de Lorraine met Le Chat de Schrger en Rave van Karola Armitage, aangevuld met Duets van Merce Cunningham.

Deserto Rosso door Bronkhorst & Jongewaard. Over het geweld tussen mannen en vrouwen. Tot en met 17 januari in De Brakke Grond in Amsterdam, 23 janauari in De Metropole in Almere, 24 janauari in CK Theater in Roermond, 27 januari in Schouwburg Arnhem.

Reizigers uit Rajasthan door Het Internationaal Danstheater, gepireerd op de trektocht van zigeuners vanuit India richting Westen. Vrijdag in het Kennemertheater in Beverwijk, zaterdag in de Purmaryn in Purmerend, 13 januari in De Meerse in Hoofddorp, 16 januari in Parkstad, 17 januari in Stadsschouwburg Sittard, 20 januari in Schouwburg Ogterop in Meppel, 21 januari in Stadsschouwburg Velsen in IJmuiden, 23 januari in De Flint in Amersfoort, 24 januari in De Lampegiet in Veenendaal.

Adams/Listopad/Simons door Dance Works omvat Robinson Out of Context door Bruno Listopad, Thredbo van Philip Adams en Quantum Q van Ton Simons. Vanavond in Capelle a/d IJssel, 10 januari in Theater Bis in Den Bosch, woensdag in De Hanzehof in Zutphen, 16 januari in het Posthuis Theater in Heerenveen, 17 januari in De Stoep in Spijkenisse, 22 januari in Kennemer Theater in Beverwijk, 29 januari in De Meerse in Hoofddorp.

Vrouwen in bad door het Hans Hof Ensemble. Een dansvoorstelling over badrituelen van vrouwen. Op 16 januari in Schouwburg Amstelveen, 24 januari in De Harmonie in Leeuwarden, 28 januari in De Vorst in Tilburg, 31 januari in het Rabotheater in Hengelo.

Meer over