Dans

n Les morts pudiques door Fin Novembre in choreografie van Rachid Ouramdane. Het onderzoek naar de dood van Ouramdane begon met het 'googlen' van de zin 'le jeune mort'....

Op basis van de resultaten, creëerde hij een dansvoorstelling. Op 19 april in Rotterdam (Schouwburg), 20 en 21 april in Amsterdam (Frascati).

n Springdance, 23ste editie van het internationale dansfestival met 27 voorstellingen en 6 wereldpremières van onder meer de theatrale hip hopchoreografie H2 -2005 van Bruno Beltrão en de opvoering van Ve r o n i q u e Doisneau en Project van de Franse dansmakers Jérome Bel en Xavier Le Roy. Vanavond t/m 24 april op verschillende locaties in Utrecht (w w w. s p r i n g d a n c e . n l ) .

n Te r t s in de choreografie van Andrea Leine en Harijono Roebana en met muziek van het Maarten Altena Ensemble. Vrijdag in Hoofddorp (De Meerse), zaterdag in IJsselstein (Fulcotheater), 22 april in de Leidse Schouwburg.

n Balance door Introdans, met White van de choreograaf Lin Hwai-min, een combinatie van moderne dans, opera en gebarenkunst. Verder Uni van Jorma Uotinen en Equilibrium van Patrick Delcriox. Zaterdag in Den Haag (Lucent Danstheater), 23 april in Hengelo (Rabotheater).

n Tango Seducción in de regie en naar het idee en choreografie van Gustavo Russo. Spetterende tango ervaring die de geschiedenis van de Argentijnse dans vertelt. Met muziek van Astor Piazzola, uitgevoerd door The Orchestra of Tango Seduction. Vanavond in Amersfoort (De Flint), vrijdag in Cuijk (Schouwburg), zondag in Venlo (Maaspoort), 19 april in Veghel (De Blauwe Kei), 20 april in Beverwijk (Kennemertheater).

n Gumboots energiek en ritmisch dansspektakel met traditionele ritmes en liederen uit Zuid-Afrika. Gumbootdancing vindt zijn oorsprong in de Zuid-Afrikaanse negentiende-eeuwse goudmijnen. Omdat de mijnwerkers niet met elkaar mochten praten, was stampen met hun rubberlaarzen hun manier van communiceren, t/m 17 april in Amsterdam (Theater Fabriek).

Meer over