DANS

Euroblues, de nieuwe voorstelling van Feri de Geus is een coproductie van het Grand Theatre Groningen met twee theaters in Berlijn en (NES)producties in Amsterdam....

Tournee

Het ballet van de Staatsopera Tatarstan brengt het drieluik Lust der liefde, dat bestaat uit 'Chopiniana' (beter bekend als 'Les Sylphides'), 'Walpurgisnacht' (uit de opera 'Faust') en een suite uit 'Carmen'. Zondag in Amersfoort (de Flint), 25 maart in Den Helder (De Kampanje), 27 maart in Middelburg (Schouwburg), 2 april in Zoetermeer (Stadstheater), 7 april in Oss (De Lievekamp) en tot slot 9 april in Breda (Chassé Theater).

Het Zwanenmeer is een tweede voorstelling waarmee de Staatsopera van Tatarstan rondreist. Vrijdag in IJmuiden (Schouwburg), zaterdag in Dordrecht (Kunstmin), 28 en 29 maart in Venray (De Beejekurf), 31 maart in Waalwijk (De Leest), 3 april in Amsterdam (Carré), 10 april in Hoogeveen (De Tamboer) en tot slot 11 april in Sittard (Schouwburg).

Ook Sleeping Beauty is te zien in een Russische productie: op 24 maart in Nijmegen (Stadsschouwburg), 1 april in Delft (De Veste), 4 april in Purmerend (De Purmaryn), 5 april in Veenendaal (De Lampegiet), 12 april in Alkmaar (De Vest).

Sprookjes van Grip is een dansvoorstelling van Anne Affourtit en Mathilde Santing (zang), over een vrouw die een berg beklimt op zoek naar antwoord op haar vragen. Vanavond in Nijmegen (Stadsschouwburg), vrijdag in Breda (Chassé Theater), 26 maart in Amersfoort (De Flint), 27 maart in Eindhoven (Stadsschouwburg).

Raz/Hans Tuerlings met Bagno Blu, vanavond in Eindhoven (Plaza Futura), vrijdag en zaterdag in Rotterdam (Lantaren/Venster).

Fiesta Gitana, decennia lang een productie van impresario Da Silva, is sinds '96 een voorstelling die door regisseur Nico Knapper i.s.m. impresariaat Jacques Senf wordt geproduceerd. Knapper formeerde een nieuw gezelschap, dat bestaat uit ervaren dansers en nieuw talent. Vrijdag in Leiden (Stadsgehoorzaal), zaterdag in Oosterhout (De Bussel), op 23 en 24 maart in Amsterdam (Nieuwe de la Mar Theater).

Zes dansparen uit Buenos Aires zijn verzameld in het programma Tango Pasion, dat wordt begeleid door het Sexteto Mayor. Vrijdag in Gouda (Schouwburg), zaterdag in Den Bosch (Theater a/d Parade), zondag in Amsterdam (RAI), 23 en 24 maart in Rotterdam (Luxor), op 25 maart in Breda (Chassé Theater).

Amsterdam

Keep the angel alive is een choreografie van Maria Clara Villa Lobos en Sonia Gomez, uitgevoerd door Marisa Grande met filmbeelden en een geluidscollage van Ali Durt. Vanavond, vrijdag en zaterdag in de Melkweg.

Het Nationale Ballet brengt een nieuwe serie voorstellingen van Rudi van Dantzigs versie van Romeo en Julia. Op 20, 21, 24, 26 en 27 maart, 1, 2, 3, 4, 7 en 9 april om 20 uur, 29 maart en 5 april om 14 uur in het Muziektheater.

Den Haag

NDT III, de senioren van het Nederlands Danstheater, met Addio Terra van Erik Vos op muziek van o.a. Monteverdi, A way a lone van Jiri Kylian en New Age, nieuw werk van Paulo Ribeiro. Vrijdag, zaterdag en zondag in het Lucent Danstheater.

Rotterdam

Het derde programma van De Rotterdamse Dansgroep van dit seizoen bestaat uit Natura Naturata, nieuw werk van van Rick Kam op muziek van Bach en een nieuwe choreografie van Jacopo Godani. Vanavond, vrijdag en zaterdag in de Schouwburg.

The Fall is een choreografie van Truus Bronkhorst en Marien Jongewaard voor acht mannelijke dansers op muziek van o.a. Hindemith, Branca, Coltrane en Mahler. Laatste voorstellingen op 25 en 26 maart in de Schouwburg. 'Meer nog dan een dansstuk over mannengedrag lijkt The Fall een ode aan de danskunst. (...) De dansstijl is helder en krachtig, wars van sentiment en decoratie, zeg maar zo eerlijk als primaire kleuren.' (Isabelle Lanz).

Meer over