DANS

Scapino Ballet Rotterdam met No van Leine & Roebana, waarvoor Soundpalette een speciale compositie ontwikkelde voor quadrofonische weergave vanuit de zaal en Viktor & Rolf de kostuums ontwierpen....

Tournee

Naast van Piet Rogie/Compagnie Peter Bulcaen, een duet op een strijkkwintet van Schubert door Johanna Laber en Piet Rogie, zaterdag in Arnhem (Schouwburg), 9 en 10 april in Apeldoorn (De Gigant) en tot slot op 11 april in Culemborg (Fransche School).

Romy & July van de Spanjaard Ramon Oller door Introdans, 7 april in Meppel (Ogterop), 9 april in Doetinchem (Amphion), 10 april in Roosendaal (de Kring).

Het ballet van de Staatsopera Tatarstan brengt het drieluik Lust der liefde, dat bestaat uit 'Chopiniana' (beter bekend als 'Les Sylphides'), 'Walpurgisnacht' (uit de opera 'Faust') en een suite uit 'Carmen'. Vanavond in Zoetermeer (Stadstheater), 7 april in Oss (De Lievekamp) en tot slot 9 april in Breda (Chassé Theater).

Het Zwanenmeer is een tweede voorstelling waarmee de Staatsopera van Tatarstan rondreist. Vrijdag in Amsterdam (Carré), 10 april in Hoogeveen (De Tamboer) en tot slot 11 april in Sittard (Schouwburg).

Ook Sleeping Beauty is te zien in een Russische productie: zaterdag in Purmerend (De Purmaryn), 5 april in Veenendaal (De Lampegiet), 12 april in Alkmaar (De Vest).

Sprookjes van Grip is een voorstelling van Anne Affourtit en Mathilde Santing, over een vrouw die een berg beklimt op zoek naar antwoord op haar vragen. Vanavond in Den Bosch (Theater a/d Parade), zaterdag in Amstelveen (Cultureel Centrum), 7 en 8 april in Rotterdam (Schouwburg).

In de voorstelling Conny Janssen danst... Vijzel komen acht dansers op 'verrassende' plaatsen acht cellisten van het Cello Octet Conjunto Ibérico tegen. Het thema is het alledaagse ritueel van mensen die elkaar op vaste tijden tegenkomen op hun werkplek. Vanavond in Hoofddorp (De Meerse), vrijdag in Dordrecht (Kunstmin), dinsdag in Utrecht (Stadsschouwburg), 9 april in Middelburg (Schouwburg).

Amsterdam

Amai! is een voorstelling met vijf choreografieën, gemaakt door dansers van Dansgroep Krisztina de Châtel. De muziek is gecomponeerd door studenten van Utrechtse studenten Muziektechnologie. Op 4, 5, 8 t/m 12 april in Het Veem Theater.

Het Nationale Ballet brengt een nieuwe serie voorstellingen van Rudi van Dantzigs versie van Romeo en Julia. Op 2, 3, 4, 7 en 9 april om 20 uur, 5 april om 14 uur in het Muziektheater.

Den Haag

Jonge dansers presenteren zich als choreograaf in het programma Voorjaarsontwaken, vrijdag en zaterdag vanaf 20 uur in Korzo. Met Loot van Yael Inbar en Revital Arieli, Marion's hips van Sara Wookey, Mono/Stereo 2 van Nanine Linning, 8 Women 24 Minutes van Paul Estabroo en Warp van Cora Kroese.

Rotterdam

Vanavond en vrijdag in de Schouwburg Rosas van Anne Teresa De Keersmaeker met Just before.

Cafeïne is een solo-dansperformance van Regina Magnus: een vrouw zoekt contact met de buitenwereld maar struikelt over zichzelf, terwijl haar obsessie voor koffie groeit. Op 2, 3, 4, 7 en 8 april om 21 uur in Lantaren/Venster.

Een obsessie met het uiterlijk vormt het uitgangspunt voor Narcissen, een choreografie voor drie dansers van Jacqueline Bongers, geproduceerd door Wuivend Riet. Vanavond, vrijdag en zaterdag in Fact ('s Gravendijkwal 58a).

Meer over