Dans

Ballet Frankfurt presenteert vier recente choreografieën van zijn artistiek leider William Forsythe: '7 to 10 passages', 'The room as it was', 'Double/Single' en 'One flat thing, reproduced'....

Vive l'amour door Courage is een (dans)voorstelling gebaseerd op de gelijknamige film van Tsai Ming-Liang over twee mannen en een vrouw die op zoek zijn naar liefde. Tot en met 18 mei in de Grote Foyer van Stadsschouwburg Amsterdam.

Kagami Jishi door het Japanse gezelschap Nagoya Musume Kabuki. Kabukitheater is de bekendste klassieke Japanse theatervorm. Vanavond in het Muziektheater in Amsterdam, vrijdag in Schouwburg Tilburg, 16 april in Stadsschouwburg Utrecht.

On the air door Galili Dance. Een compilatie van ouder werk van Itzik Galili ('Nana's Eyes', 'The Drunken Garden' en 'Chameleon'), Albert + Panja en een nieuw werk van Stephen Shropshire. Vanavond in De Meerse in Hoofddorp, 15 april in De Molenberg in Delfzijl, 17 en 18 april in Theater a/h Spui in Den Haag.

Danspassies, een keuze van choreografe Andrea Boll (Hans Hof Ensemble) uit het actuele aanbod dans: o.a. 'Hasjem' van Uri Ivgi, 'S' van Bruno Listopad en 'A Green Old Man' van Roni Haver en Guy Weizman. Vanavond in Lux in Nijmegen, vrijdag en zaterdag in Lantaren/Venster in Rotterdam, 16 april in de Toneelschuur in Haarlem, 17 april in Theater Kikker in Utrecht.

Eye in all door Leine & Roebana i.s.m. Dance Works en Slagwerkgroep Amsterdam. Een spannende ontmoeting tussen drie gezelschappen. Zaterdag in Schouwburg Amstelveen, zondag in De Flint in Amersfoort.

Meer over