DANS

Fiesta Gitana, decennia lang een productie van impresario Da Silva, is sinds '96 een voorstelling die door regisseur Nico Knapper i.s.m....

Tournee

Het ballet van de Staatsopera Tatarstan brengt het drieluik Lust der liefde, dat bestaat uit 'Chopiniana' (beter bekend als 'Les Sylphides'), 'Walpurgisnacht' (uit de opera 'Faust') en een suite uit 'Carmen'. Zaterdag in Bergen op Zoom (De Maagd), dinsdag in Eindhoven (Stadsschouwburg), op 22 maart in Amersfoort (de Flint), 25 maart in Den Helder (De Kampanje).

Het Zwanenmeer is een tweede voorstelling waarmee de Staatsopera van Tatarstan rondreist. Zondag in Oss (De Lievekamp), 20 maart in IJmuiden (Schouwburg), 21 maart in Dordrecht (Kunstmin), 28 en 29 maart in Venray (De Beejekurf).

Traditionele indianendans en -zang in de voorstelling Pow Wow door de First Nations Dance Company, vrijdag in Veghel (De Blauwe Kei), 15 maart in Alkmaar (Kokopelli Indian Art Gallery) en tot slot op 17 maart in Zwolle (Odeon).

Zes dansparen uit Buenos Aires zijn verzameld in het programma Tango Pasion, dat wordt begeleid door het Sexteto Mayor. Vanavond in Leeuwarden (de Harmonie), vrijdag in Apeldoorn (Orpheus), zaterdag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof), zondag in Venlo (de Maaspoort), dinsdag in Den Haag (Lucent Danstheater), woensdag in Zoetermeer (Stadstheater).

Raz/Hans Tuerlings met Bagno Blu, op 19 maart in Eindhoven (Plaza Futura), 20 en 21 maart in Rotterdam (Lantaren/Venster).

In de voorstelling Conny Janssen danst... Vijzel komen acht dansers op 'verrassende' plaatsen acht cellisten van het Cello Octet Conjunto Ibérico tegen. Het thema is het alledaagse ritueel van mensen die elkaar op vaste tijden tegenkomen op hun werkplek. Vrijdag in Spijkenisse (de Stoep), zaterdag in Haarlem (Stadsschouwburg), maandag in Amsterdam (Stadsschouwburg).

Duetten door dansgroep Krisztina de Châtel bestaat uit 'Sentier du bois' van Thierry Smits, 'Glasschade' van Marie-Cécile de Bont, 'Ivoren Toren' van Neel Verdoorn en 'De zieleweg van de danser' van De Châtel en Gerardjan Rijnders. Vrijdag en zaterdag in Den Haag (Theater a/h Spui) en tot slot 17 maart in Tilburg (Schouwburg).

'De Karmellen Berg' van Gonnie Heggen is gebaseerd op de ideeën van de mysticus Sint Jan van het Kruis over de louterende werking van grote inspanningen. Zes personen ondernemen een expeditie in de hoop UFO's aan te treffen op de top van de berg. Vanavond in Zwolle (Odeon), vrijdag en zaterdag in Rotterdam (Lantaren/Venster).

Amsterdam

Het Nationale Ballet brengt een nieuwe serie voorstellingen van Romeo en Julia, op muziek van Prokofjev, in de versie van Rudi van Dantzig. Op 18, 20, 21, 24, 26 en 27 maart, 1, 2, 3, 4, 7 en 9 april om 20 uur, 29 maart en 5 april om 14 uur in het Muziektheater.

Vanavond, vrijdag en zaterdag in Theater Bellevue Frenesí, een choreografie van Helena Lizari voor vier dansers, over verlangen en de chaos die dat teweeg kan brengen.

In de Melkweg vanavond, vrijdag en zaterdag E/RL experience, een choreografie van Ruby Edelman. Het is een duet voor een man en een vrouw die een relatie hebben waarin de romantiek en de grote emoties na jaren zijn verdwenen.

Meer over